Mix

Današnja premijera filma „Five Nights at Freddy’s“: Fanovi franšize nestrpljivo čekaju, a trailer je zbunio mnoge

Five Nights at Freddy’s film
Five Nights at Freddy’s film Foto: youtube/Universal Pictures
Od filmskih adaptacije poznatih videoigara, obožavatelji najčešće ne očekuju puno. Iako su se nade za dobrom adaptacijom porasle u zadnje vrijeme, pogotovo nakon filma „Super Mario Bros. Film“ i filmskog serijala „Sonic the Hedgehog”, fanovi videoigara i dalje strepe od toga kako će njihova najdraža igrica izgledati u ovom obliku. Ovi filmovi oborili su tadašnje rekorde za filmske adaptacija videoigara u box office-u.

Sve ovo kroz glavu sada prolazi ljubiteljima Five Nights at Freddy’s franšize, čija će adaptacija danas, 26. listopada, biti premijerno prikazana u Hrvatskoj i kinima diljem svijeta.

Priča filma „Five Nights at Freddy’s“ usredotočuje se na Mikea Schmidta, mladića koji preuzima ulogu noćnog čuvara u „Freddy Fazbear’s Pizza“, zatvorenom obiteljskom restoranu. Dok se Mike prilagođava svom novom poslu, brzo otkriva uznemirujuću tajnu: mnoge od animatroničkih maskota, koje su zabavljale goste, nisu obični roboti.

Oni su zaista živi, ispunjeni osvetom i spremni ubiti svakoga tko se nalazi u zgradi nakon ponoći. Naravno, ovo je ozbiljna prijetnja za Mikea, čuvara noćne smjene, koji mora koristiti svoje ograničene resurse kako bi se zaštitio od opasnih robota i preživio dugotrajne i mučne sate između ponoći i šest ujutro.

Prvi teaser za film objavljen je 16. svibnja 2023., a traje manje od minute no majstorski prikazuje osnovnu radnju i pruža nam prvi zastrašujući uvid u odličan izgled animatroničkih maskota. Prvi potpuni trailer objavljen je 27. lipnja 2023. godine, kada je prikazan dio glumačke postave, koju čine: Josh Hutcherson (Igre gladi) u glavnoj ulozi zaštitara, Matthew Lillard, Elizabeth Lail (You), Mary Stuart Masterton i drugi. 30. kolovoza, objavljen je drugi trailer koji pokazuje dio radnje filma.

Obožavatelji su podijeljenog mišljenja, ali većina se slaže da će filmu dati šansu te priznaju da je vidljivo kako je u adaptaciju uloženo puno truda.

„Imam osjećaj da mi se film neće baš svidjeti s objektivnog stajališta, ali svejedno sam uzbuđen što ću ga vidjeti, jer sam obožavala videoigre. Definitivno bih više voljela da se film fokusira na horor same priče, umjesto da se oslanja samo na taktiku vizualnog straha“, objasnila je jedna obožavateljica komentirajući posljednji trailer na YouTube-u.

Zbog nostalgije, obožavanja originalnog materijala i zanimljivih vizualnih elemenata prikazanih u traileru, pretpostavljamo da će dosta fanova danas otići na premijeru.