Mix

Detalj iz filma „Sam u kući“ šokirao gledatelje. Ovoliko bi danas Kevin platio svoj odlazak u trgovinu

muškarac s licem kevin iz filma sam u kući nakon kupnje na blagajni
muškarac s licem kevin iz filma sam u kući nakon kupnje na blagajni Foto: Shutterstock/Canva/YoutubeScreenshot@FoxFamilyEnt
Zakoračili smo u prosinac, a tako i u blagdansko razdoblje koje obilježavaju kultni filmovi koji se repriziraju i ovog Božića. „Sam u kući“ definitivno je blagdanski klasik, no jedna scena iz nebrojeno puta pogledanog filma, uspjela je šokirati gledatelje, a to je Kevinov odlazak u trgovinu.

Sigurno se sjećate scene Kevinova odlaska u kupovinu, ali teško da ste upamtili što je sve kupio i koliko je to platio. U pomoć nam je uskočio korisnik TikToka imena Geoffrey Lyons koji je otišao toliko daleko da je kupnju rekreirao 33 godine kasnije.

@sellitlikelyons Groceries in 1990 vs Today Breakdown ☠️ #fyp #homealone #rockwalltx #geoffreylyons #lyonsden #northtexas #dallastx #dallasrealestate #dfw #dfwrealtor ♬ original sound – Geoffrey Lyons

Dakle, Kevin je kupio nekoliko općih namirnica i malo se počastio, nakon što je pokazao kupon od dolara, ukupni iznos u filmu iznosio je 19,83 dolara. Ubacimo li taj iznos u američki kalkulator inflacije, dobivamo iznos od 46,68 dolara.

Ipak, skeptičan dobiven rezultatima, Geoffrey je stvarno otišao i pogledao cijene proizvoda s Kevinovog popisu za kupovinu, a ukupan iznos nije bio ni 19,83 dolara, a bome ni 46,68 dolara.

Nakon što je prošao kroz popis za kupovinu otkrio je kako se sve svodi na ukupni iznos od 63,73 dolara, dodajte svemu porez od 5,25 dolara i na kraju dođemo na 68,99 dolara. Pošto je želio da sve bude službeno, Geoffrey je oduzeo i kupon u vrijednosti jednog dolara, kojeg je i Kevin priložio, pa je totalni zbroj zaokružen na 68 umjesto na urnebesnih 69 dolara.

Ljudi su, čim su čuli završni iznos, ostali bez riječi oko ukopnog iznosa koji je danas nešto manje od 3,5 puta viši, za potpuno iste namirnice. Nažalost smo svi porast cijena osjetili na vlastitoj koži, a ovakve usporedbe najbolje ga pokazuju.