Mix

Dobre vijesti za prvi dan škole! OpenAI govori kako se ne može otkriti je li sadržaj generiran umjetnom inteligencijom

Chat gpt i učenik koji piše na papir
Chat gpt i učenik koji piše na papir Foto: unsplash.com
ChatGPT i dalje može biti tvoj pouzdani pomoćnik u nastavi i poslu, no, moraš ga pametno koristiti. OpenAI je jasno obavijestio učitelje da niti jedan alat, uključujući ChatGPT, nije u stanju otkriti je li sadržaj generiran umjetnom inteligencijom ili ne.

U odjeljku s često postavljanim pitanjima za nastavnike, OpenAI je naveo da postoje alati napravljeni za otkrivanje je li sadržaj generirao umjetna inteligencija ili čovjek, ali oni nisu potpuno pouzdani. Nastavnici su upoznati da mnogi učenici pišu svoje zadatke i domaće zadaće pomoću ovih alata.

Chat gpt i učenik koji piše na papir Alati umjetna inteligencija Foto: Canva

Govoreći o vlastitom UI chatbotu, OpenAI je otkrio da je nemoguće znati koji je sadržaj generirala UI. Kada su svoje UI alate pokušali uvježbati za otkrivanje sadržaja generiranog UI-om, algoritam je ponekad sadržaje poput Shakespearea i Deklaracije o neovisnosti označavao kao sadržaj generiran UI-jem.

Uz to, OpenAI je izjavio: „Čak i ako bi ovi alati mogli točno identificirati sadržaj generiran umjetnom inteligencijom (što još ne mogu), studenti mogu napraviti male izmjene kako bi izbjegli otkrivanje.“, prenosi nam Business Today.

Ovo nije dobra vijest samo za đake i studente, već za sve koji, alate UI, koriste u poslu i obrazovanju jer sada znate da bez straha možete koristiti omiljene alate.