Mix

Dokaz da su tenisice ozbiljan biznis: nenošen, potpisan par Jordanovih šuza se prodaje za milijun dolara

jordan last dance 3
jordan last dance 3 Foto: Youtube Screenshot
U redakciji znamo da su tenisice big business jer značajan dio svojih plaća trošimo na nove modele i ljutimo se kada se ne možemo dokopati nekih koje jako želimo.

Uglavnom je to slučaj u posljednje vrijeme s modelom Air Jordan 1 koje se rasprodaju čim izađu zahvaljujući influencerima visokog profila kao što su Travis Scott, Jennerice i sve njuške na Instagramu koje odjednom žele i nose i moraju imati taj model. Pomogao je i Last Dance trenutak u prvoj polovici 2020. godine kada smo dobili taj dokumentarac koji je stvorio mit od tih “jedinica” iako su Jordanu krvarile noge u njima.

.

Interes za jedinicama nikad veći. Netko je odlučio da je sada pravi trenutak za prodaju nenošenih Air Jordan jedinica iz 1985. godine s potpisom Michaela Jordana.

Ovaj par je u “vrhunskom stanju”, a potpis je autentičan. Prošle godine je par Jordanica prodan za 615 tisuća dolara, rookie kartica Michaela Jordana je prodana za 738 tisuća pa je stvarno jasno kao dan da ove tenisice vrijede bar milijun dolara na ovakvom tržištu.

Ako imaš milijun dolara i želiš kupiti ovaj važan dio sportske, ali sada već i fashion povijesti – baci oko na eBay.