Mix

Frodo i Samwise u neočekivanoj avanturi: Elijah Wood oduševljen ovom videoigrom

Elijah Wood i Sean Astin igraju BG3
Elijah Wood i Sean Astin igraju BG3 Foto: Screenshot/YouTube/ Larian Studios
Larian Studios, kreator najpopularnije videoigre u 2023. godini, iznenadio je i oduševio obožavatelje Lord of the Rings franšize, pozivom Elijah Wooda i Seana Astina na neobičnu avanturu u nagrađivanom D&D CRPG-u Baldur’s Gate 3.

Swen Vincke, izvršni direktor Larian Studiosa, ugostio je poznati dvojac koji je uživao stvarajući likove i igrajući popularnu videoigru.

Godina 2023. bila je monumentalna za Larian Studios i njihov službeno licencirani Dungeons & Dragons CRPG Baldur’s Gate 3. Zbog bogatog sadržaja, priče i nebrojenih mogućnosti igranja, BG3 osvojio je glavne nagrade u svijetu video igara, uključujući više naslova Igre godine. No, čini se da Larian Studios još uvijek ima iznenađenje ili dva za obožavatelje D&D-a i Gospodara prstenova.

Druženje glumaca i izvršnog direktora čini se posebno prigodnim s obzirom na to da je nedavno izašao novi mod igrice, u kojem možete igrati kao likovi iz Prstenove družine, prenosi Gamerant. Zanimljivo je da je novi mod, koji su kreirali obožavatelji franšize Lord of the Rings, ograničen na broj igrača koji je usklađen broju članova Prstenova družine.

Tijekom stvaranja likova, Wood je bio impresioniran „najdetaljnijim procesom stvaranja likova“ u bilo kojoj igri. S njim bi se složio i velik broj fanova koji znaju provesti i nekoliko sati kako bi stvorili svog lika.

Astin i Wood odabrali su likove Tieflinga i Halflinga, ali za razliku od svojih herojskih hobitskih uloga iz Gospodara prstenova, par je odabrao zla usmjerenja svojih igrača.

Video nije prikazao cijeli gameplay, već nekoliko isječaka njihove kratke BG3 avanture.

Komentatori YouTube videa većinom izdvajaju trenutak u kojemu je Astinov Tiefling morao gurnuti Woodovog Halflinga u lavu kako bi uništio ukletu knjigu od koje se nije mogao odvojiti, što je mnoge podsjetilo na scenu u kojoj Frodo uništi prsten.