Mix

I ZAGREB OVO TREBA Kante za smeće koje stenju i upućuju seksualne komentare ekološki osviještenim građanima

Kanta za smeće u Švedskoj
Kanta za smeće u Švedskoj Foto: YouTube screenshot
Kante za smeće u Švedskoj počele su stenjati od zadovoljstva i davati seksualno sugestivne komentare kada se u njih ubaci smeće u sklopu nove inicijative za sprječavanje odlaganja smeća u prirodu. Na viralnoj snimci se vidi kako kante izgovaraju “hvala“, “aaah to je bilo iznimno lijepo“, “oh“, “točno tu“, “da“ i “mmm više“, zavodljivo na švedskom dok se otvor pomiče naprijed-natrag.

U Malmöu je 2017. godine postavljeno osamnaest high-tech kanti, a dvije su mogle razgovarati. Tijekom pandemije, kante su se zahvaljivale stanovnicima što su držali distancu. Sada su gradske vlasti u kante dodale i ženski i muški glas, tako da savjesni odlagači imaju priliku čuti zavodljiv komentar nakon što bace svoje smeće u oba spola.

Marie Persson, šefica gradskog odjela za ceste, tvrdi da su kante dio kampanje koja za cilj ima kroz interaktivne kante poticati ljude na pravilno odlaganje smeća.
Ideja o seksi glasu je novi, duhoviti način da se prenese poruku o očuvanju okoliša.

Persson je odbila otkriti tko je dao glas muškoj kanti za smeće, ali je zato poznato tko je žena koja stenje prolaznicima. Riječ je o švedskoj reperici Joy koja se time pohvalila na Instagramu uz poruku: „Čestitam svima koji žive u Malmöu, sada me možete čuti kako stenjem dok se brinete o okolišu.“

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli JOY M’Batha (@joymbatha)