Mix

iPhone uvodi opciju koja bi mogla spasiti brojne veze i ispraviti loše odluke

Apple iPhone
Apple iPhone Foto: Unsplash
Znaš ono kad u afektu pošalješ poruku u kojoj napišeš ono što ne misliš? Ili ono kad se pod utjecajem alkoholnih pića dosjetiš odlične ideje da se javiš bivšoj? iOS stiže u pomoć.

U iOSu 16 stiže opcija koja će pomoći svima nama brzopletima s tipkanjem. Moći ćeš urediti prethodno poslanu poruku, a i poništiti njezino slanje. Osim toga, možeš poruku označiti i kao nepročitanu.

Tijekom svog događaja WWDC 2022, Apple je najavio gomilu nadolazećih značajki za svoje softverske platforme, uključujući mogućnost uređivanja prethodno poslanih poruka u aplikaciji Messages – prenosi The Verge.

Raspravljajući o ažuriranjima za iOS16, viši potpredsjednik Appleovog softverskog inženjeringa Craig Federighi najavio je i sljedeće promjene:

  • poništavanje slanja poruke
  • uređivanje poruke koja je već poslana
  • označivanje stavki nepročitanima

Tim su promjenama pokrili značajke iMessagea koje su bile najtraženije među njihovim korisnicima.

U sitnim slovima svog priopćenja za javnost, Apple objašnjava da će mogućnost uređivanja ili poništavanja slanja poruke biti dostupna 15 minuta, a nakon što je poruka izbrisana, korisnici je unutar 30 dana nakon brisanja mogu uvesti natrag u razgovor.

Još jedna poboljšana značajka bit će i SharePlay lista aplikacija spremnih za zajedničko korištenje tijekom FaceTimeanja.

Ta lista aplikacija moći će se vidjeti izravno u FaceTimeu, a slanje iMessage poruka tijekom zajedničkog gledanja bit će olakšano istaknutim gumbom koji omogućuje pregled obiju aplikacija istovremeno.