Mix

Izabrali smo 7 najboljih hoodieja. Stiže hladnije vrijeme, želiš biti spreman

Festival svjetla u Sarajevu - 4
Festival svjetla u Sarajevu - 4 Foto: Boris Trogrančić
Majica s kapuljačom. Hudica. Hoodie. Kako god ju zoveš, ovaj odjevni predmet je ušao u svačiju garderobu – bez obzira jesi li sportski tip ili voliš visoku modu. Došlo je do tog da je savršeno prihvatljiv i u uredskom okruženju.

Najveća snaga ovog komada je svestranost. Poslužit će kao lakši sloj kad večeri zahlade, a kad postane još hladnije – izgleda odlično ispod jakne. Izabrali smo sedam komada kojima možeš osvježiti svoju garderobu, išli smo na jednostavnost i praktičnost, ništa od ogromnih “dječjih” printeva i divljih boja ovaj put.

H&M Blank Staples hoodie

Festival svjetla u Sarajevu - 4 HM blank Staples Foto: H&M

Švedski div ima novu streetwear kolekciju koju su nazvali Blank Staples. Kao što ime govori, riječ je o minimalističkim komadima koji su savršeni za sve nas kojima su malo dosadili ogromni grafički printevi te likovi iz stripova, filmova i crtića na odjeći. Kao odrastamo, garderoba treba pratiti naš razvoj.

Ovaj udobni hoodie je napravljen od teškog organskog pamuka, dolazi u čak sedam boja, a malo je oversized kako bi se osjećao ugodnije u svojoj veličini.

Cijena: 34.99 eura na H&M

Reserved Majica s kapuljačom od organskog pamuka Premium

Festival svjetla u Sarajevu - 4 Reserved Foto: Reserved

Na ovoj majici s kapuljačom nećeš pronaći špagu za zatezanje kapuljače. Ovaj komad razumije što je u svojoj srži. Modni, jednostavan komad koji ne pokušava glumiti da je sportski. Također od 100 posto organskog pamuka, gusto tkana i kvalitetna, ovu majicu će svatko poželjeti dotaknuti kad te vidi. Ovaj model inače dolazi u pet boja, ali su čak tri boje potpuno rasprodane online pa su ti ostale samo siva i crna ako si lijen potegnuti do offline trgovine. A realno – siva i crna su najbolje boje za hoodie.

Cijena: 299,90 HRK na Reservedu

URBAN CLASSICS Sweater majica

Festival svjetla u Sarajevu - 4 Urban Classics Foto: Aboutyou

Ako ne želiš standardnu jednobojnu tkaninu i malo si više modno “out there”, baci oko na ovaj Urban Classicsov model koji smo iskopali za tebe na About You. Naizgled isprana majica s efektom će sigurno privući pažnju prolaznika, a i oversized kroj pokazuje da pratiš trendove. Također 100 posto pamuk, ništa od elastina i ostalih naftnih gluposti. Urban Classics inače smatramo suvremenim Fruit of the Loomom, velik broj print studija koji drže do sebe printaju na njihove modele koji jesu skuplji od uobičajenih blank majica za print, ali kvaliteta je tu.

Cijena: 297,60 na sniženju na Aboutyou

Champion smallc script chest logo hoodie

Festival svjetla u Sarajevu - 4 Champion Foto: Asos

Ne možemo imati članak o hoodiejima bez spominjanja tvoraca prvog hoodieja ikad. Champion je prije gotovo 100 godina prvi napravio majicu s kapuljačom kako bi radnici na dokovima New Yorka bili zaštićeni od magle i kiše. Champion je kroz svoju povijest prošao puno uspona i padova, ali danas opet rastu – što se vidi na ulicama te glazbenim spotovima. Te glasne artikle s velikim natpisima smo izabrali ignorirati u korist ovog jednostavnog hoodieja sa suptilnim logom. Našli smo ju na Asosu, ali smo sigurni da ju možeš pronaći i u lokalnim sportskim trgovinama.

Cijena: 53 funte na ASOSu

COLLUSION hoodie

Festival svjetla u Sarajevu - 4 Collusion Foto: Asos

Ako želiš otključati tajnu dobrog, suvremenog, mladenačkog stila s dobrim omjerom cijene i kvalitete, moraš baciti oko na ASOS-ov pod-brand COLLUSION. Većina COLLUSION kolekcija je usmjerena na kul klince, ali može se pronaći i suptilnijih komada koji ne pate od all-over printova. Ovaj običan hoodie će te izaći 16 funti a.k.a. runda kraftica za nas i naših dvoje prijatelja.

Cijena: 16 funti na ASOSu

NIKE Dri-FIT hoodie

Festival svjetla u Sarajevu - 4 Nike Foto: Nike

Ako pak uklapaš sportski stil u svoj svakodnevni život, preporučamo ovu Nike Dri-FIT majicu s kapuljačom koja je napravljena od održivih materijala, a zbog Dri-FIT tehnologije se puno brže suši – tako da ju možeš koristiti i za trening bez ikakvih problema. S online kupnjom na službenoj stranici Nikea imamo dobra iskustva, a osim ovog Dri-FIT modela, možeš za slične novce pronaći i klasične Nike hoodieje sa sitnim izvezenim logom za kojima patimo još od osnovnoškolskih dana.

Cijena: 404.95 HRK ovdje

Carhartt Hooded Sweatshirt

Festival svjetla u Sarajevu - 4 Carhartt Foto: Carhartt

Još jedna hoodie ikona – Carhartt je započeo kao brand za radnike, a ubrzo je postao prihvaćen u svim supkulturama kao kvalitetan brend duge tradicije. Pri kupnji samo pripazi na veličinu, Carhartt često ima malo veće brojeve od ostalih brandova pa da ne bi trošio vrijeme na druženje s Poštom.

Cijena:
410.00 HRK na Nepoderivo.hr