Mix

“Ja ne postojim!” Gdje je danas Jim Carrey koji je šokirao svijet?

Festival svjetla u Sarajevu - 4
Festival svjetla u Sarajevu - 4 Foto: Boris Trogrančić
Čudnim izjavama koje je imao u medijima, hollywoodski kralj komedije, Jim Carrey šokirao je fanove, ali i svoje kolege. Njegovu karijeru obilježili su zanimljivi medijski istupi, jedno vrijeme je nosio dugu bradu zbog koje je bio neprepoznatljiv, zatim se potpuno posvetio prirodi i svojim izjavama o životu šokirao je javnost.

View this post on Instagram

A post shared by Jim Carrey (@jimcarreyhere)

U jednom talk showu izjavio je da je filmska industrija nastala kako bi obmanjivala narod, da su svi glumci, pa i on, zapravo lutke čiji je zadatak odvlačiti pažnju ljudima od svakodnevnog života. Mnogi teoretičari zavjere govorili su da je Jim Carrey mason kojeg su izbacili iz lože i sada otkriva tajne koje ne bi „trebao“. Ovaj hollywoodski glumac dugo se borio s depresijom, no lijek je pronašao u meditaciji i zdravoj prehrani.

View this post on Instagram

A post shared by Jim Carrey (@jimcarreyhere)

Jim Carrey je još 1997. godine u Oprah showu ispričao zanimljivu priču vezanu za njegov uspjeh i karijeru. Naime, rekao je da bi svaki dan radio vizualizacije u kojima ima sve što poželi, novac, slavu… Jednostavno je htio biti na tronu filmske industrije u Hollywoodu. Jim Carrey je priznao kako je manifestirao 10 milijuna dolara, napisao je sebi ček na kojem je stavio spomenutu brojku, na čeku je naglasio kako je to zaradio isključivo glumom i datirao je to na 3 godine.

Kako Carrey nadalje priča, prije isteka te tri godine, dobio je ponudu za glavnog lika u filmu “Glup i gluplji”, a zarada je iznosila, vjerovali ili ne – 10 milijuna dolara. Možda se čini bajkovito, ali ovaj glumac ne prestaje pričati o temama kao što su: vizualizacija, pozitivan životni stav, život u skladu s prirodom te što smo sve sposobni učiniti samo snagom svoga uma.

Osim što su Jima Carreyja mediji „razapinjali“ zbog izjava o nadnaravnim sposobnostima čovjeka, javno su se načuđavali u njegovom prisustvu tijekom intervjua i govorili mu da je lud, međutim on i dalje ne odustaje od svog životnog stila. Danas živi mirnim životom, nedavno je izdao knjigu “Memoirs and Misinformation”. Ova knjiga govori o obmanama koje mediji prezentiraju ljudima i o mnogim životnim temama, ali i o čudnim eksperimentima koje je radio sa svojim najboljim prijateljima, poput Nicolasa Cagea. Što god pričali o Jimu, legenda ostaje legenda! Čovjek je očito progledao drugim očima i vidi ono što većini prolazi ispod radara…