Mix

Jedan sposoban čovjek hrvatskih korijena se krije iza vaših omiljenih serija

Breaking Bad naslovna
Breaking Bad naslovna Foto: Youtube Screenshot
Sjećate se kako su mediji bili puni Erica Bane kada se otkrilo da je filmska zvijezda „naše gore list”? E pa neke naše „listove” se nepravedno zapostavlja. Drago nam je da je Glazba.hr ispravila nepravdu i upoznala nas s radom Thomasa Golubića koji je radio na najvećim televizijskim projektima.

Thomas Golubić je uspješan glazbeni supervizor američke televizijske industrije, stvorio je nezaboravnu zvučnu kulisu na serijama poput “Breaking Bad”, “Better Call Saul” i “The Walking Dead”. Njegov otac je zagrebački morski biolog koji se odselio u Njemačku gdje se zaljubio u Thomasovu majku, a zajedno su se odselili u SAD.

Thomas je i uspješan DJ, vlasnik kompanije SuperMusicVision i bivši predsjednik američkog Guild of Music Supervisors.

Kao glazbeni supervizor, Thomas je odgovoran za upravljanje glazbenim potrebama filmova, televizijskih serija i drugih medijskih projekata. Sudjeluje u svim fazama projekta, uključujući razgovore o glazbi u fazi scenarija, produkciju glazbe i licenciranje glazbe za projekt.
Iako je svaki projekt jedinstven, Thomas smatra kako je važno prilagoditi se potrebama i pronaći kreativna rješenja unatoč vremenskim i financijskim ograničenjima.

Kada opet počnemo gledati Breaking Bad od samog početka, veselimo se odjavnoj špici na kojoj ionako uvijek tražimo nekog čije prezime završava na „ić”.

Ako vas zanima više o ovom čovjeku, pročitajte članak na Glazba.hr.