Mix

Kako se snašao novi Wonka? Pogledajte najavu za film

najava filma wonka s Timothéejem Chalametom u glavnoj ulozi
najava filma wonka s Timothéejem Chalametom u glavnoj ulozi Foto: YouTube screenshot
Timothée Chalamet gledatelje vodi u svijet čiste mašte. Warner Bros. je objavio službeni trailer za film „Wonka“, u kojem Chalamet glumi ekscentričnog slastičara kojeg je stvorio autor Roald Dahl. Fantasy mjuzikl prati avanture mladog Willyja Wonke, uključujući i kako je upoznao Oompa-Loompe. Chalamet je ranije ove godine rekao časopisu Vogue da ga je privuklo glumiti Willyja Wonku iz jednostavnog razloga snimanja filma za mlađu, optimističniju populaciju gledatelja kina.

Uz Chalameta, u filmu glume Olivia Colman, Sally Hawkins, Keegan-Michael Key, Matthew Baynton, Matt Lucas, Rowan Atkinson, Jim Carter, Natasha Rothwell, Simon Farnaby, Paterson Joseph, Tom Davis, Rakhee Thakrar, Justin Edwards, Colin O ‘Brien, Ellie White, Freya Parker i Kobna Holdbrook-Smith.

Willy Wonka debitirao je u Dahlovom dječjem romanu iz 1964. “Charlie i tvornica čokolade”, koji prati Charlieja Bucketa, siromašnog dječaka koji osvaja zlatnu kartu za obilazak poznate Wonkine tvornice čokolade. Filmske adaptacije uključuju “Willy Wonka i tvornica čokolade” iz 1971., s Geneom Wilderom u ulozi Wonke, i film Tima Burtona iz 2005. s Johnnyjem Deppom u kultnoj ulozi.

“Wonka” će se pojaviti u kinima 15. prosinca 2023., a trailer pogledajte u nastavku.