Mix

Kino hitovi u 2023. — pregled najiščekivanijih naslova godine

Kino hitovi
Kino hitovi Foto: Youtube Screenshot
2022. godina je bila dobra godina za odlaske u kino i filmsku industriju. Imali smo kino-hitova, imali smo nezavisnih filmova, velik broj pohvaljenih filmova nismo ni stigli pogledati, ali se industrija oporavila od globalne pandemije i restrikcija. 2023. godina obećava, barem ako gledamo filmova s većim budžetima koji već imaju datume premijere predviđene za 2023. godinu. Naravno, dodatna pomicanja premijere su moguća, ali ovo je pregled potencijalno najvećih kino-hitova godine i možda vam olakša izbor na što ćete potrošiti svoje teško zarađene eure.

Magic Mike’s Last Dance

Kada: 10. veljače

Steven Soderbergh je u jednom trenutku svog života odlučio snimiti trilogiju o striperima, s Channingom Tatumom u glavnoj ulozi. Dame su oduševljene, a i gospodi koja žele gledati zabavne filmove bi trebalo biti dobro. Oduševljava nas naslov filma i vjerojatno smo ga zato stavili na ovu listu, a Tatum ističe kako je ovo „Super Bowl skidanja”.

Iščekujemo: 3/5

Ant-Man and the Wasp: Quantumania

Kada: 17. veljače

Sva sreća da Magic Mike i Ant-Man ne izlaze u istom tjednu! Treći nastavak Ant-Mana stiže sredinom veljače, a gledat ćemo njega i njegovu obitelj u kvantnom carstvu, a ovo je i prvi put da će se Kang Osvajač pojaviti u filmu iz MCU sage. Peta faza MCU-a starta ovim filmom, a nadamo se samo najboljemu nakon razočaravajuće četvrte faze.

Iščekujemo: 3.5/5 – jer smo se opekli već previše puta da bude četvorka

Cocaine Bear

Kada: 24. veljače

Medvjed koji se nagutao kokaina pa podivlja? Da, ovo je film koji ćemo gledati. Baziran je na istinitoj priči iz osamdesetih, a režiju potpisuje Elizabeth Banks.

Ičekujemo: 4/5 — ovo je suludo

Creed III

Kada: 3. ožujka

Michael B. Jordan i Jonathan Majors u ringu, Jordan u redateljskom stolcu i prvi sportski film u povijesti snimljen IMAX kamerom? To je ono što iščekujemo. Rockyja ovaj put nema, ali se nadamo da nam neće previše nedostajati.

Iščekujemo: 5/5 — Creed nam je najdraža franšiza i prva dva filma nisu razočarala

Shazam! Fury of the Gods

Kada: 17. ožujka

Black Adam nam je bio zabavan film za izvesti mozak na pašu, velike promjene stižu u DC-jev svijet i Shazam 2 je film od kojeg ne očekujemo previše, ali se poznajemo pa ćemo ga sigurno pogledati. U nekom ranijem terminu dok Nora iz 3.b slavi rođendan s razredom u kinu.

Iščekujemo: 3/5 — a DCEU je u pitanju

John Wick: Chapter 4

Kada: 24. ožujka

Wick se vraća, Keanu se vraća, a gledat ćemo i Billa Skarsgarda te Donnieja Yena. Gdje su te nunčake i pištolji?

Iščekujemo: 4.5/5 — John Wick nam je vratio vjeru u dobre stare akcijske filmove

Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves

31. ožujka

Akcijski fantasy film? Temeljen na legendarnom D&D-ju? Upecali smo trailer u kinima, činilo nam se zabavno, ali uvijek postoji prijetnja da je sve dobro prikazano u traileru i da je film tugica. Glumačka postava je pristojna, Paramount peca novu franšizu, vidjet ćemo kako će sve proći. Chris Pine glumi barda, Michelle Rodriguez glumi barbarkinju (iščašili smo i mozak i prste i oči za ovu klasifikaciju). Sve što nam treba da se odvojimo od 7 eura.

Iščekujemo: 3.5/5 — ako bude kao trailer, bit će dobro

Super Mario Bros. Movie

Kada: 7. travnja

A gle, neće biti lošiji od igrane ekranizacije s Bobom Hoskinsom s početka devedesetih. Animirana verzija, Chris Pratt kao Mario koji zvuči kao Chris Pratt, bilo je vrijeme da Marac dobije pošten film.

Iščekujemo: 3.5/5 — kada bi Chris Pratt pričao engleski s talijanskim naglaskom, bila bi četvorka

Guardians of the Galaxy Vol. 3

Kada: 5. svibnja

Posljednja misija Čuvara galaksije, sigurni smo da će biti suza. Svi su tu, a postavi je dodan i Will Poulter kao glavni negativac Adam Warlock.

Iščekujemo: 4.5/5 — James Gunn i Čuvari su nam uvijek dobitna kombinacija, zna svatko tko je gledao božićni specijal

Fast X

Kada: 19. svibnja

Deseti nastavak Brzih i žestokih. Brzoj obitelji će se pridružiti Jason Momoa, Brie Larson i Rita Moreno, a ostatak postave već znate. Radnja? Ne znamo ju, ali vjerujemo da je nepostojeća. Gledamo!

Iščekujemo: 5/5 — mozak ćemo ostaviti kod kuće!

Spider-Man: Across the Spider-Verse

Kada: 2. lipnja

Nastavak animiranog hita „Into the Spider-Verse”, Miles Morales je nešto stariji, a zapet će u multiverzumu zajedno s Issom Rae, Oscarom Isaacom i Danielom Kaluuyjom kao različitim verzijama pauk-ljudi.

Iščekujemo: 5/5 — nema šanse da ovo bude išta manje nego savršeno

Transformers: Rise of the Beasts

Kada: 9. lipnja

Franšiza se napokon dotiče priče iz Beast Warsa, a vidjet ćemo robote koji se pretvaraju u životinje. To smo čekali.

Iščekujemo: 4/5 — Beast Wars, nostalgija za devedesete

The Flash

Kada: 23. lipnja

Ezra Miller je u dramama, ali film će ipak biti prikazan jer je eto snimljen. Barry Allen putuje u prošlost kako bi spasio majku, a njegovo putovanje kroz vrijeme će uzrokovati brojne probleme u cijelom svemiru. Batmana će glumiti Ben Affleck, a Batmana će glumiti Michael Keaton. Da, ovo itekako zvuči kao Flashpoint.

Iščekujemo: 3.5/5 — Radnja, Keaton i Affleck vuku prema četvorci, ali Ezra Miller i DCEU vuku prema trojci

Indiana Jones and the Dial of Destiny

Kada: 30. lipnja

Harrison Ford se vraća kao Indy, tehnološki će ga pomladiti, bit će nacista kao uvijek, a radnja je smještena u šezdesete kada su se svjetske velesile natjecale tko će prvi u svemir. James Mangold potpisuje režiju, a Spielberg producira. Ne znamo što očekivati, ali držimo palčeve da nam ne uništi djetinjstvo.

Iščekujemo: 3.5/5 — Star je Ford, ali zbog klasika navijamo da bude dobro

Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One

Kada: 14. srpnja

Duša će nas boliti kad ovaj film zapne kod nekog najvećeg cliffhangera ikad, ne volimo filmove s radnjom prepolovljenom dva dijela.

Tom Cruise se vraća u franšizi koju volimo iako njega ne volimo previše. Špijunski triler kao i svaki dosad, samo što su granice još pomaknute pa će tako Tomica motorom skočiti s litice.

Iščekujemo: 4.5/5 — bilo bi 5 da nije „Part One”

Barbie

Kada: 21. srpnja

U ovom filmu glume svi ikad, a bit će ili najbolji ili najgori film. Greta Gerwig je upetljana, a scenarij je s njom pisao i Noah Baumbach. Zvuči nestvarno, ali je tako. Margot Robbie je Barbie, Ryan Gosling je Ken, a to je tek početak ogromne liste glumaca.

Iščekujemo: 3/5 — možda promijenimo mišljenje kad se približi datum premijere

Oppenheimer

Kada: 21. srpnja

Evo nas u srpnju, a ovo je prvi put da dva veća filma izlaze na isti datum. Teško da se Barbie i novi Nolanov film o nuklearnoj bombi mogu uspoređivati, ali oba izlaze 21. srpnja. Cillian Murphy glumi J. Roberta Oppenheimera, a uz njega ćemo vidjeti i Roberta Downeyja Jr.-a, Matta Damona, Emily Blunt, Florence Pugh, Kennetha Branagha i Ramija Maleka. Pretrpano, na dobar način.

Iščekujemo: 4/5 — potencijal za najbolji film godine, ali ozbiljnija tematika nas ne nabrijava kao boksanje ili rat u svemiru

The Marvels

Kada: 28. srpnja

Nastavak Captain Marvel nam nudi tri superjunakinje u jednom filmu. Captain Marvel, Ms. Marvel i Monica Rambeau mijenjaju mjesta svaki put kada iskoriste svoje moći, a opet ćemo vidjeti i Nicka Furyja. Ovo bi moglo biti jako neuredno ili jako dobro izvedeno. Čekamo srpanj.

Iščekujemo: 3.5/5 — da nema Brie Larson, možda čak i četvorka

Blue Beetle

Kada: 18. kolovoza

Xolo Mariduena je lik kojeg znamo iz Cobre Kai, a on će biti prvi DC-jev latinoamerički superjunak. Blue Beetle nije najpoznatiji DC-jev superjunak na ovim prostorima, ali to bi se moglo promijeniti ako ovaj film bude uspješan.

Iščekujemo: ?/5 — premalo znamo da formiramo očekivanja

A Haunting In Venice

Kada: 15. rujna

Kenneth Branagh ne odustaje od uloge Herculea Poirota iako mislimo da bi možda i trebao. Pogotovo otkad se Benoit Blanc pojavio u Knives Out. Treći nastavak ekranizacija romana Agathe Christie, pretrpana glumačka postava i, nadamo se, bolji CGI nego zadnji put.

Iščekujemo: 1/5 — u rujnu je ovo jedini veći film pa smo ga kao takvog i ubacili na listu, ali Smrt na Nilu nam je uništio očekivanja od ove franšize

Kraven the Hunter

Kada: 6. listopada

Aaron Taylor-Johnson nam je super lik, a ovdje će glumiti Spider-Manovog neprijatelja Kravena. Morbius i Venom 2 su nam uništili vjeru u Sonyjev projekt temeljen na Spideyjevim zlikovcima, ali hej — film stiže, htjeli mi to ili ne.

Iščekujemo: 2.5/5 — samo zbog Taylor-Johnsona, inače bi bilo ispod 2

Dune: Part Two

Kada: 3. studenog

Saga se nastavlja i ne možemo dočekati. Glumačkoj postavi se pridružuju Austin Butler, Christopher Walken, Florence Pugh i Lea Seydoux. Čekamo.

Iščekujemo: 5/5 — trebamo ovaj začin u našim venama

Aquaman and the Lost Kingdom

Kada: 25. prosinca

Labuđi pjev Jasona Momoe kao Aquamana, DC se okreće nekim novim junacima. Ispratit ćemo ga uz počasti.

Iščekujemo: 3.5/5 — može i gore i dolje