Mix

Ove su tenisice istovremeno dobre i loše! Pogledajte nove Puma „Gremlins“

tenisice PUMA x Gremlins All-Pro NITRO na stolu kraj figurice mogwaija
tenisice PUMA x Gremlins All-Pro NITRO na stolu kraj figurice mogwaija Foto: instagramscreenshot/@majesty_mj_
Film o slatkim stvorenjima, koja kasnije podivljaju objavljen 1984., a Gremlini nam ovoga puta dolaze kroz suradnju s Puminom kolekcijom košarkaške obuće. Sigurno se sjećate horor komedije „Gremlini“, o istoimenim stvorenjima koja teroriziraju mali grad u vrijeme Božića. Neki ga zbog okruženja u kojem je sniman, smatraju i božićnim filmom, stoga je ova suradnja pravovremena uoči nadolazećeg razdoblja.

Ipak, Gremlini nisu uvijek loši, prije nego što postanu minijaturni užasi, rođeni su kao preslatke male životinje poznate kao Mogwai. Da raščlanimo, dobri su Mogwai, a loši Gremlini, pa tako i tenisice prate tu temu. PUMA x Gremlins dolazi nam kao košarkaška tenisica All-Pro NITRO, jedna tenisica predstavlja umiljatog lika Gizma (dobro), a druga predstavlja ne tako slatkog vođu Gremlina, Stripea (loše). Dakle za jednu nogu dobro za drugu i ne.

View this post on Instagram

A post shared by M.J (@majesty_mj_)

Gizmova tenisica je smeđe, narančaste i bijele nijanse koje se provlače preko mrežastog gornjišta, podsjećajući tako na krzno i izgled simpatičnog stvorenja Mogwai. Zatim, tu su tenisice Stripe, koje se pojavljuju u nijansama zelene s naznakama žute, poput nestašnih požutjelih očiju i ljuskave kože zlog Gremlina.

View this post on Instagram

A post shared by @rookicksnews

Obje tenisice imaju mekani krzneni jezik koji upotpunjuje izgled i dodaje još jedan prepoznatljivi detalj Mogwaija. Na jeziku se mogu primijetiti i tri poznata pravila za brigu o Mogwaiju iz filma, 1. nemojte ih smočiti, što vrijedi i za tenisice, 2. držite ih podalje od jakog svjetla i 3. nemojte ih hraniti nakon ponoći. Prekršite li ova pravila vaši slatki Mogwaiji postaju Gremlini, a onda kreću pravi problemi.

Zato što neki ljudi Gremline vide kao božićni klasik, tako i tenisice Gremlins x PUMA stižu u pravo vrijeme za sezonu. Tenisice izlaze 8. prosinca zajedno s kolekcijom odjeće, uključujući neke grafičke majice, majice s kapuljačom i trenirke.