Mix

Pogledajte koje skriveno značenje ima najpoznatija glazbena tema

kOMPILACIJA SLIKA MISSION IMPOSSIBLE
kOMPILACIJA SLIKA MISSION IMPOSSIBLE Foto: Shutterstock/Kraft74
Kada čujemo ime filma „Mission: Impossible“ najavna tema zasvira nam u glavi, čak i onima koji filmove nikada nisu gledali. „Mission: Impossible“ započela je kao američka serija koja se emitirala na CBS-u od rujna 1966. do ožujka 1973., a inspirirala je poznati serijal filmova s Tomom Cruiseom u glavnoj ulozi špijuna Ethana Hunta. Ovih, od nedavno, osam dugometražnih filmova postali su inspiracija i temelj za druge špijunske i akcijske filmove u svijetu, ali jedan je element nadmašio i popularnost filma, a to je glavna glazbena tema koja se prožima kroz sve serijale.

Argentinski skladatelj, Lalo Schifrin kultnu je temu napisao inspiriran Morsovim kodom prvih slova imena serijala. Skladatelj, Lalo Schifrin, krenuo je od Morseovog koda za M.I. koji je „_ _..“ ili poznatije kao pam pam pampam. Tema prvotno skladana za seriju, može se ćuti u svim dijelovima filmskog serijala.

Ovu su nam zanimljivost otkrili Simon Pegg i Rebecca Ferguson, koji su dio glumačke postave u najnovijem dijelu serijala Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One.

View this post on Instagram

A post shared by NME (@nmemagazine)

Mission: Impossible – Dead Reckoning Part Two trebala bi izaći u SAD-u 28. lipnja 2024.