Mix

Popularni fitness trener objasnio kako do “six packa” bez ikakve opreme

Jeremy Ethier trbušni mišići
Jeremy Ethier trbušni mišići Foto: Youtube Screenshot
Trbušnjaci, popularno nazvani “six pack” su želja svakog muškarca, a i svake žene na njihovim (i ne-njihovim) muškarcima. Six pack je jedna od ključnih grupa mišića koji masama jasno naznačuju je li netko fit ili nije. Mi se s tim ne slažemo, ali nam je jasno da je jako teško promijeniti percepciju javnosti kada je ta slika promovirana desetljećima. Ako i dalje želiš six pack, to je sasvim vrijedan cilj (ako napraviš sustave kojima ćeš to postići te imaš i ostatak muskulature koja ne zaostaje).

Prije svega – kako bi trbušni mišići bili vidljivi, potrebno je imati dovoljno nizak postotak tjelesne masti, a svakako i pomaže ako su mišići jači i oblikovaniji.

Jeremy Ethier je jedan od najpopularnijih fitness Youtubera kojeg prati preko 4 milijuna ljudi, a mi smo također naučili ponešto od njega.

Videi su mu jednostavni, jasni, bez ikakvog muljanja, a oslanja se na najrecentnija znanstvena istraživanja i smatramo da mu se može vjerovati.

U ovom videu spominje i mišiće tenisača koji su često neproporcionalni zbog forsiranja jedne strane zbog prirode sporta, ali slično se može dogoditi i ako radiš samo neke vježbe koje ti se sviđaju za tvoje trbušne mišiće. Kako bi dobio kvalitetnu i kompletniju figuru, pogledaj ovaj osmominutni video koji će ti ukazati kako poraditi na trbušnjacima bez ikakve opreme.

Za više savjeta, na raspolaganju vam je Ethierov Youtube kanal. Naravno, to ne treba biti jedini izvor kojim se služite prilikom izgradnje svojih fitness sustava i postizanja svojih fitness ciljeva.