Mix

„Serbian Dancing Lady“: o legendi TikToka napravljen kratki horror film

Serbian Dancing Lady horror film
Serbian Dancing Lady horror film Foto: TikTok/unrealrealities1 /shutterstock/Thongden Studio
Misteriozna starica koja noću pleše ulicama Beograda, pažnju interneta i medija dobila je prije nekoliko godina. 2019. mediji su pisali o navodnim susretima koje su doživjeli stanovnici Beograda, s ovom misterioznom gospođom.

Na TikToku je poznata pod nadimkom „Serbian Dancing Lady“, a neki tvrde da je, osim što sama pleše nasred ulice, u nekoliko navrata prijetila građanima. Svako ima svoju verziju mita o gospođi, međutim, te glasine nikada nisu bile potvrđene te se ova priča uvijek smatrala urbanom legendom Beograda.

@aatec13 be careful guys #serbia #dancingladyserbia #horror #zvezdara ♬ Creepy and simple horror background music(1070744) – howlingindicator

Prije nekoliko mjeseci, legenda o starici i video kako pleše na ulici proširila se na društvenoj mreži TikTok te je do sada akumulirala skoro 120 milijuna pregleda. Mnogi korisnici nisu mogli vjerovati svojim očima, a neki od njih šaljivo su dodali da im se razvio novi strah.

Osim što je postala ikona TikTok-a, Serbian Dancing Lady inspiracija je za kratki horror film koji je nedavno objavljen na YouTubeu.

Kratki film, u samo mjesec dana, pogledalo je preko milijun korisnika, a komentari na istom jednaku su misteriozni kao i legenda o ovoj starici.