Mix

Spoj modernog i tradicije! Pogledajte redizajnirani električni Bentley iz 1929.

Električna rešlika automobila imena Bentley Blower JnrBentley Blower Jnr
Električna rešlika automobila imena Bentley Blower JnrBentley Blower Jnr Foto: Instagram screenshot/little.cars
Bentley Motors najavio je novo partnerstvo s The Little Car Company, svjetskim liderom u ručno izrađenim juniorskim automobilima. Za svoju prvu suradnju, zajedno su radili na stvaranju 85% smanjene verzije originalnog Bentleyjevog Blowera.

Bentley Blower Junior potpuno je električan, a može se legalno registrirati i voziti cestama u SAD-u, Ujedinjenom Kraljevstvu i Europi.

Bentley Blower Junior ima 48-voltni električni pogon sa stražnjim e-motorom od 20 KS, koji mu daje najveću brzinu od 70km/h, u Ujedinjenom Kraljevstvu i Europi. U SAD-u će brzina biti ograničena, iz pravnih razloga, na 40 km/h, a u autu s tandemskim sjedalima za dvije odrasle osobe, očekuje se domet od 100 km. Točka punjenja skrivena je u replici kompresora Amherst Villiers koji je originalnom Bloweru davao snagu od 240 KS.

Kokpit i nadzorna ploča nalik su originala, samo što Blower Jr ima i USB priključak za punjenje i zaslon s dvostrukom funkcijom s ugrađenom Garminovom satelitskom navigacijom i kamerom za vožnju unatrag.

Blower Jr First Edition bit će lansiran 2024., po cijeni od £90,000 bez PDV-a i dostave.