Ne treba ostati gladan zraka

Ljudi otkrivaju kako pate od „gladi za zrakom“ nakon što je stručnjak objasnio simptome

Pluća od cvijeća
Pluća od cvijeća Foto: Canva
Možda ste iskusili taj neugodan osjećaj, a ovako ga se možete riješiti

'Glad za zrakom' zvuči prilično intenzivno, ali to je stvaran simptom koji ste možda već iskusili, a Tiktok kiropraktičar dao je savjete kako sve izbjeći.

Kiropraktičar Neurolog Tommy Pang, koji se u aplikaciji naziva Mr.TPang, ponudio je svojim pratiteljima informacije o simptomu kojeg naziva „glad za zrakom“, a ponudio je i savjete o tome kako kontrolirati njegov napad.

@dr.tpang Do you experience air hunger? Dr. Tpang explains the link between air hunger and POTS or Dysautonomia. Follow me and Learn how the brainstem affects breathing, blood pressure, and heart rate. #HealthTips #POTS #Dysautonomia #Neurology #Chiropractic #HealthAwareness #MedicalFacts #neurology #functionalneurology ♬ original sound - Tea Baggins

„Glad za zrakom“ uznemirujući je osjećaj kojeg iskusite kada ne možete udahnuti dovoljnu količinu zraka bez obzira na to koliko duboko pokušavate udahnuti. On je čest simptom anksioznosti i POTS-a (sindroma posturalne ortostatske tahikardije).

Pang, kiropraktičar specijaliziran za funkcionalnu neurologiju, svojih je 200.000 pratitelja na društvenim mrežama počastio savjetima o tome kako se nositi s napadom „gladi za zrakom“ i koje vježbe mogu pomoći u regulaciji živčanog sustava.

POTS je poremećaj obrasca disanja kod kojeg se osoba može boriti sa svjesnim i nereguliranim disanjem zbog brze promjene srčanog ritma, zajedno s kratkim dahom, vrtoglavicom, umorom i nesvjesticom.

@dr.tpang This exercise the brainstem area that control your heart rate and breathing. It will stabilize your nervous system that cause POTS and air hunger. Do this 2 to 3 times per day, never overdo it. Stop if you feel dizzy. Follow and share this post to your friend who needs it! Comment below if you want part 2. #potsexercise #dysautonomia #nervoussystemdysregulation #airhunger #airhungertherapy #airhungertreatment #motionguidance ♬ dźwięk oryginalny - Resia

Ponovno obrazovanje o disanju, zajedno s povećanim unosom tekućine i tjelovježbom, pokazalo se korisnom terapijom za osobe koje pate od POTS-a i može smanjiti težinu simptoma kod pacijenata.

U videu daje savjete kako ublažiti taj neugodan osjećaj. Snima sebe kako sjedi dok se koncentrira na krug na zidu, pomiče glavu lijevo-desno, ali je i dalje koncentriran na isti krug. To pomaže da se otkucaji srca stabiliziraju, što općenito pomaže kod simptoma.