Mix

Sud odlučio! Zaposlenik nepravedno dobio otkaz jer nije bio „zabavan” kolegama

Happy
Happy
Posao je posao, sve ostalo je… a ono što svaki pojedinac odluči za sebe. Tako je jedan konzultant u pariškoj kompaniji Cubik Partners odlučio kako ne želi sudjelovati u izvanposlovnim aktivnostima sa svojim kolegama. Zbog toga je etiketiran kao osoba koja nije zabavna, a rezultiralo je njegovim otkazom još 2015. godine.

Osobu se u sudskim dokumentima naziva „gospodin T”.

Odbijao je sudjelovati na pićima nakon posla, seminarima te društvenim događajima vikendima s kolegama koji su često uključivali prekomjernu konzumaciju alkohola te promiskuitet. Nakon otkaza je tužio kompaniju i tražio je odštetu od 460 tisuća dolara, ali je nakon rješenja slučaja dobio odštetu od 3 tisuće dolara.

Naveo je kako se kultura tvrtke bazirala na „ponižavajućim i intruzivnim djelima” koja su uključivala oponašanje seksualnih radnji te zlobnih nadimaka.

Sud je odlučio kako čovjek ima pravo odbiti sudjelovanje u društvenim aktivnostima te kako je to „osnovna sloboda” kada su u pitanju radni zakoni i ljudska prava.

Idući put kada se upitate morate li sudjelovati na teambuildingu, sjetite se ovog slučaja. A ako vam netko prigovori, samo im proslijedite ovaj link kako biste im dali do znanja da imate pravo „biti dosadni”. Svatko ima vlastitu definiciju zabave, ne morate se poistovjećivati s većinom.