Ovako si osigurati pobjedu

Svjetski prvak u igri Monopoly ima ključni savjet za igrače kako pobijediti u svakoj partiji

Igranje društvene igre Monopoly i novac
Igranje društvene igre Monopoly i novac Foto: FilmMallHongKong/Youtube
Savjeti s vrha kako pobijediti u Monopolyiju

Monopoly je jedna od najpoznatijih društvenih igara na svijetu. Ona je skratila sate i sate dosadnih dana mnogim igračima diljem svijeta, a izazvala je i brojne obiteljske svađe.
Tko je igrao Monopoly zna da igra traje jako dugo, a pobjednik je obično onaj koji je najuporniji. Jedan se čovjek ne bi složio s tim, a to je Nicolò Falcone.

U svakodnevnom životu, Falcone je odvjetnik i komičar iz Venecije, ali izvan posla nosi titulu svjetskog prvaka u Monopolyiju.
Jeste li uopće znali da tako nešto postoji? Pa, postoji, a Falcone je branitelj naslova nakon što se prvi put prijavio i osvojio natjecanje 2015., a podijelio je neke savjete i trikove koje možemo koji nam mogu olakšati put prema pobjedi.


Očito je da Falcone igra u malo drugačijoj ligi od nas koji sjednemo sa svojim obiteljima tijekom praznika ili odmora, a završimo u žestokim raspravama oko toga tko kome treba platiti. Na kraju dana ipak je to samo društvena igra, ali Falcone je istaknuo kako profesionalni igrači ipak imaju veće iskustvo i poznaju sve savjete i trikove koji postoje u igri.

Iako u igri ulogu igra i element sreće, on ima neke dobre savjete za podijeliti. Kako nam prenosi UNILad, Falcone je rekao “Ljudi traže savjete, a ja im kažem da kupe tri kuće na svakom imanju kada posjedujete kompletan set. Također, zatvor je vaš neprijatelj na početku igre, ali vaš najbolji prijatelj na kraju. ".

Istaknuo je kako “Do tada, ako odete u zatvor, ostanite tamo što je dulje moguće jer možete skupljati novac od svojih nekretnina, ali ne idete oko igraće ploče i ne plaćate drugim igračima.“ I zaključio kako "Postoje i Monopoly "heat maps", koje pokazuju mjesta na kojima igrači najčešće slete bacanjem kockice.".

Sve su ovo vrlo korisni savjeti koje treba imati na umu, ali postoji i još jedan savjet koji biste možda nerado prihvatili. "Pročitajte pravila", jednostavno je rekao Falcone.

\\folder\vezani_članak Društvena igra monopoly Mix Omiljena društvena igra dobiva film! Monopoly je sljedeći, a na policama čekaju i druge igračke.

"Ispravno ih poznajete pomoći će vam da pobijedite", nastavio je. "Na primjer, možete kupovati i graditi kuće u bilo koje vrijeme između drugih ljudi, a ne samo kada ste vi na redu.". Falconeovo stručno poznavanje igre pomoglo je u velikom smanjenju vremena igranja, što je vjerojatno dobra vijest za obitelji koje na kraju izgube cijele dane na jednu partiju.

U stvari, igra koja je Falconeu donijela titulu trajala je samo 47 minuta. "To nije zato što sam ja Maradona iz Monopolyja", rekao je i objesnio "Ali zato što znam pravila. To ne bi trebala biti igra od pet sati."

Falcone se sada veseli obrani naslova na sljedećem prvenstvu. Natjecanje se inače održava svakih četiri do šest godina, ali je 2021. otkazano zbog Covida. Rekao je kao se nada ponovnom natjecanju jer ga nitko nije dvaput osvojio.