Mix

Virgil Abloh umro u 41. godini nakon bolesti za koju javnost nije znala

Virgil Abloh
Virgil Abloh Foto: Youtube Screenshot
Nedjeljno večernje skrolanje Instagramom je završilo šokom. Saznali smo da je ovaj svijet napustio Virgil Abloh, jedan od najkreativnijih umova današnjice. Možda se sada moramo izražavati “jučerašnjice”? Prvo smo pomislili da je u pitanju novi projekt – jer je Virgil bio kreativan i hiperproduktivan, ali caption ispod posta nas je šokirao. Virgil je umro u 41. godini života.

Virgil Abloh je dizajner, DJ i nadasve kreativna osoba koja je uvelike zaslužna za spoj visoke mode i streetweara. Umro je nakon višegodišnje borbe s oblikom raka čiji je medicinski naziv srčani angiosarkom. Njegov tim je na Instagram profilu saopćio vijest, dao nekoliko detalja koji su nam dosad bili strani te su zamolili za privatnost i mir za njegovu obitelj u ovim teškim trenucima.

Abloh je bio i kreativni direktor Louis Vuittona koji se također oprostio sa svojom zvijezdom.

Njegov dizajn je dijelio ljude, neki su mislili da je genij, neki da je precijenjen. Zahvaljujući svom radu na vlastitom brandu Off-White je dobio priliku surađivati s brojnim velikim brandovima današnjice, usudimo se reći da je vlastoručno pretvorio Air Jordan 1 i Nike Dunk u globalne fenomene, a svaki projekt koji bi dotaknuo – pretvorio bi se u zlato. Jedan od brojnih ovogodišnjih projekata je bio njegova verzija Air Jordan 2 modela gdje je u kalup odlio Jordanove vlastite popucale tenisice iz osamdesetih te je na posve novom izdanju tenisica rekreirao popucane dijelove. Javnost je bila zbunjena, ali se interes za “dvojke” ponovno pojavio iako je model ranije bio nezanimljiv široj javnosti – jer ako ih je Virgil izabrao oživjeti, mora da nešto i vrijede.

Usprkos velikom broju angažmana, datuma za glazbene nastupe, obitelji – uvijek je pronašao vremena za pozitivnu komunikaciju s kreativcima diljem svijeta – od modnih ikona pa do Kanye Westa i Franka Oceana. Pronašao je vremena iako se ispostavilo da ga i nije imao toliko.

Velik broj obožavatelja diljem svijeta danas žaluje, a njegov značaj za svijet mode i streetweara neće tako skoro izblijediti.