Mix

Vojnička metoda kojom možete lakše zaspati! Funkcionira kod 96%, a može vas uspavati za samo dvije minute

žena nemirno leži u krevetu s neočalama u ruci a pokrivena jastukom preko lica i slika praznog razbacanog kreveta
žena nemirno leži u krevetu s neočalama u ruci a pokrivena jastukom preko lica i slika praznog razbacanog kreveta Foto: unsplash.com/Canva
Jeste li ikada poželjeli da možete samo leći u krevet i bezbrižno utonuti u san? Definitivno bi riješilo mnoga umorna jutra, noćno pretraživanje interneta i vrijeme provedeno razmišljajući o svim neugodnim situacijama iz srednje škole.

Nažalost, znanstvenici još uvijek nisu došli do načina kako bih se mozak mogao paliti i gasiti poput prekidača za svjetlo, ali postoji jedna vojna metoda koja bi mogla biti najbolja zamjena.

Podijelio ju je fitness trener Justin Agustin, a navodno funkcionira kod impresivnih 96 posto ljudi, i može vas uspavati za samo dvije minute.

@justin_agustin Technique to falling asleep in 2 minutes! Insp. AsapSCIENCE on YT #sleep #fallasleep #insomnia #insomniac #learnontiktok #howto ♬ You – Petit Biscuit

Tehniku je razvila američka vojska, navodno za „vojne pilote koji trebaju 100 posto svojih refleksa“ i za one koji su u aktivnoj borbi i trebaju biti sposobni zaspati u bučnim i stresnim situacijama.

Kako biste zaspali u nekoliko minuta, trebate se udobno smjestiti i usredotočiti na disanje. Kada ste savladali taj dio, polako opustite cijelo tijelo od vlasišta prema dolje – počevši s čelom i licem.

Pokušajte osigurati da niste nimalo napeti te ležati s rukama potpuno opuštenim uz tijelo. Zamislite toplinu kako se širi od glave do vrhova prstiju, zatim se prebacite na prsa i udahnite duboko kako biste ih opustili, prije nego što nastavite opuštati trbuh, bedra, noge i stopala. Osjetite toplinu kako se širi od srca prema prstima na nogama.

Sad je na redu teži dio. Kako biste si olakšali za san, idealno je da vaš um bude oslobođen svih stresora. Zamislite se negdje udobno, na plaži u nekoj ležaljci na suncu ili sličnoj situaciji. Počnu li vas mamiti neke misli u sebi samo ponavljajte rečenicu „Ne misli!“, desetak sekundi.

Nakon toga, biste se trebali moći utonuti u san.

Možda zvuči previše dobro da bi bilo istinito, ali komentari na Agustinovom videu dokazuju da ima nešto istine u ovoj metodi. Isplati se pokušati!