Mix

Vremena su se promijenila! Simpsoni su umirovili Homerovo prepoznatljivo kažnjavanje Barta

Homer Simpson guši svog sina Barta u prepoznatljivom skeču
Homer Simpson guši svog sina Barta u prepoznatljivom skeču Foto: Twitter screenshot/@babylamb5
U nekim aspektima Simpsona stvari se nikada ne mijenjaju. S godinama doživjeli smo razne promijene u animaciji, no likovi i njihovi odnosi nisu se previše mijenjali. Sami likovi nikada ne stare, Marge uvijek ima poznatu plavu frizuru, a Homer je u stanju priskrbiti za svoju obitelj unatoč stalnoj promjeni situacije na poslu.

Međutim, u nastojanju da održi korak s modernim sklonostima, dugotrajni animirani sitcom mijenja neke stvari. Jedna od tih vrlo malih sitnica je Homerovo davljenje Barta. To se događa od početka serije, a davljenje je prepoznatljivo kažnjavanje Barta, a popraćeno je Homerovom uzrečicom „Why you little“. Homer bi tako kažnjavao problematičnog sina, a Bartove bi oči izgledale kao da će iskočiti iz glave. Međutim, možda ste primijetili da Homer to već neko vrijeme nije učinio.

U novoj epizodi iz sezone 35, konačno je otkriveno zašto. U trećoj epizodi, pod nazivom ‘McMansion & Wife’, Evergreen Terrace pozdravlja novu obitelj. Kad se Homer upoznaje s novim likom, sugovornik primjećuje kako je Homer stisak čvrst. „Vidiš, Marge, davljenje dječaka se isplatilo“, kaže Homer svojoj ženi podrugljivo i nadodaje „Samo se šalim, ja to više ne radim. Vremena su se promijenila.“.

Vremena su se svakako promijenila, davljenje nije dobar način za kažnjavanje djece, a svakako ne bih trebao biti prvi način koji padne na pamet. Nadamo se da će novi trend osigurati da nitko ne slijedi Homerove stare stope kada je u pitanju kažnjavanje djece.

Podsjećamo kako je tema Homerovog davljenja Barta obrađena još u 22. sezoni serije u epizodi pod nazivom ‘Love Is a Many Strangled Thing’, kada terapeut dr. Zander pokušava natjerati Homera da uvidi grešku u brutalnom kažnjavanju sina.