Mix

Zbog ovih glitcheva smo umirali od smijeha – nezaboravljene savršene pogreške

glitchevi u video igrama
glitchevi u video igrama Foto: Youtube Screenshot
Bugovi i glitchetvi su najnormalnija stvar u video igrama. Morali biste stvarno biti perfekcionistička novajlija kada ne biste cijenili savršenu nesavršenost gaming-boga nasumičnosti.

Ne znate kada će se dogoditi, kako će izgledati i kako će na utjecati vašu igru.

Postoje i one “pogreške” u igrama koje vam onemogućavaju nastavak igranja – to ne pozdravljamo, pogotovo ako se radi o FIFA-i ili PES-u.

Odlučili smo se prisjetiti nekakvih glitcheva koji će ući u gaming anale kao onaj Cyberpunkov penis. Urlanje!

The Sims 4

Koji god gamer muškarac kaže da nije nikada igrao Sims – laže! U to ne ubrajamo “gEjMeRe” koji igraju samo LoL, Overwatch ili jednu od dvije nogometne igre. Potajno svi volimo Simse čijim životima pristupamo bolje i discipliniranije, nego našima. U četvrtom izdanju s ne znamo koliko nastavaka više, smo imali prilike svjedočiti jednom zastrašujućem glitchu. Još uvijek se ne zna točno kako dođe do njega, ali bio je poprilično učestao. Radi se o tom da se “vaše” dijete totalno izobliči i izgleda kao da je rezultat one-night standa s Luciferom, a ne s vašom boljom polovicom.

Koliko je smiješno, toliko zna biti i jako s**bano.

Heavy Rain

Na svim top listama jedan od popularnijih s*ebova u video igrama.

Pri kraju igre imate mogućnost vikati: “Shaun!” kada stisnete X. No, zbog glitcha možete zauvijek spamati “vikanje”. Zbog čega vaš lik počne dozivati dotičnog u sve više i više čudnim i apsurdnim situacijama koje su jednostavno urlanje.

The Battlefield 3 Beta

Ovako dobar glitch nismo vidjeli godinama.

U beta verziji popularne pucačine vaš lik se može pretvoriti u crvoliko biće koje i dalje potpuno normalno može pucati, puzati i slično. Nismo nikada vidjeli čudnije stvorenje. Kao da je demonska beba iz Simsa odrasla i odlučila se boriti za svoju zemlju.

Crysis

Igra koja i dan danas konkurira sa svojom grafikom i fizikom je uzrokovala jedan od najlegendarnijih glitcheva koji se vrti po internetu. Zamislite kada vam se u beskonačnost krenu pojavljivati morski psi. Mislite si ništa posebno dok ste na kopnu, na sigurnom.

E, pa ovi morski psi iz nekog razloga “plivaju” i po kopnu te vas napadaju u jako čudnoj maniri. Definitivno izgleda kao nekakva noćna mora iz koje se probudite u znoju, ali se kasnije smijete jer je izgledalo jako apsurdno.

Lord of the Rings Online

Masovno online multiplayer izdanje jedne od posljednjih franšiza koje Disney nije otkupio je također dom jednog od najprepoznatljivijih glitcheva ikada.

U LOTRO-u možete uz “follow” komandu pratiti određenog lika po Međuzemlju u stolici.

Sve izgleda još urnebesnije kada vas je više te u zmijici, jedan za drugim, kruzate Rohanom u vašoj samovozećoj sjedalici.

The Elder Scrolls V: Skyrim

Bilo je teško odlučiti se koji glitch izvući iz ove memeovske plodne, na sreću još uvijek dostupne, legendarne igre. Odlučili smo se za prvi s kojim smo se mi susreli i koji je danima bio tema među istomišljenicima. Ne znamo jeste li se ikada borili protiv diva u Skyrimu izbliza, mi jesmo. Oni su poprilično jaki i vrlo teško da ćete ih na početku tako lako svladati. Pogotovo zato što oni vas mogu ubiti jednim udarcem koji vas zbog buga katapultira u stratosferu. Ako kojim slučajem preživite udarac toljagom, čeka vas “slijetanje” koje će biti kobno.

.

Madden NFL 15

Ovo je hvalevrijedan potez EA-a. Umjesto da pokušavaju sve ispraviti, negirati i grčiti se oko svojih pogrešaka. Oni su tu pogrešku zagrlili i rekli joj: “Ti si dio nas, volimo te!”

Radi se o glitchu zbog kojeg je jedan igrač bio jako mali, ali ne kao Spud Webb među košarkašima, nego kao Draga, smanjio sam djecu mali. Umjesto da EA postupi kao i svi drugi, zezali su se na vlastiti račun.

Bitno za istaknuti kako je “mali” igrač unatoč visini ostao jak i brz kao što je i trebao biti.

Dead Space 2

Ne znamo iz kojeg razloga, ali postoji mogućnost da ste baš vi u jednom dijelu igrice doživjeli sljedeći glitch.

Nakon određenog lifta ostanete bez gornjeg dijela tijela. Kad da vas je neki izvanzemaljčić prožvakao. Moguće je i da nemate ni nogu, ali najnormalnije funkcionirate, a i zvučni efekti su u skladu s vašim izgledom.

Zašto i kako? Ne znamo, ali ako je već bal, neka bude masken bal.

Hitman 2

Osobno obožavamo ovaj glitch. Podsjeća nas na nešto što bismo možda kao foru vidjeli u Austin Powersu. Tema koja postoji u raznim varijacijama na internetu. To je mogućnost korištenja aktovke kao oružja u dotičnoj igri. Agent 47 taj predmet s velikom preciznošću i snagom baca prema protivniku. Zanimljiva je činjenica da ne može promašiti i ako se NPC kreće. Do te mjere je precizan da se sama aktovka pretvori u projektil s pratećim sustavom.

To spojite još uz cilj koji se jako brzo kreće i stvorili ste si nezaboravan gamerski trenutak.