Mix

Zbogom kablovi! Ova poznata kompanija je predstavila bežično punjenje smartphonea i ostalih uređaja ZRAKOM!

xiaomi air charge
xiaomi air charge Foto: Youtube Screenshot
Naš najdraži tech brand ikada. Toliko je popularan da u Americi postoji jedan brend kojeg zovu američki Xiaomi, a domaća ekipa ga naziva Apple. “Najbolji su jer su najbolji”, rekao je jedan elokventan prodavač Xiaomijevih uređaja i nije to mogao bolje opisati.

Prije nekoliko dana su nam predstavili svoju “Mi Air Charge Technology”. Tehnologija bežičnog punjena za koju tvrtka tvrdi da može puniti nekoliko uređaja udaljenih nekoliko metara. Maksimalno napajanje bi iznosilo 5W te ne bi trebale postojati fizičke prepreke između Air Charge punjača te smartphone uređaja.

Neki će reći da je već o tome pričao i Nikola Tesla – istina, ali Nidžo je ošo’ u Ameriku, a ne kod Kineza koji sada pokušavaju ostvariti ono o čemu je Tesla govorio.

Gdje god da je Nikola otišao, Xiaomijev cilj je učiniti kućanstvo bežičnim. To je san o kojemu i mi sanjamo, pogotovo kad raspetljavamo kablove i pokušava skužiti koji ide gdje. Uređaji koji se spajaju bežično, a da nema latencije – san snova, a Xiaomi to pokušava ostvariti.

.

No, bitno je naglasiti jednu informaciju – Xiaomi predstavlja tehnologiju na kojoj rade, nisu najavili proizvod ili kada će biti gotov. Veći dio interneta to nije povezao te su krenuli s mnogim pitanjima koje ne bi imali da su pažljivo sve pročitali.

Svakako je ovo zanimljiv koncept, ali potencijalno nebitan za uređaje koje najviše koristimo te se i najviše prazne – pametne mobitele. To govorimo jer napon od 5W za današnje baterije u mobitelima i nije neki vrhunski nabrijani rezultat, a pogotovo je slabo ako uzmemo u obzir da baterije rastu (pa ih ima više za napuniti), a nama su mobiteli sve češće u rukama.

K tome – uređaj je poveći, zasad bismo radije svoje kablove, ali ovo je važan korak za budućnost.

Vjerujemo kako naš najdraži tech brand sve to uzima u obzir i kako će se vratiti s proizvodom za koji ćemo bubreg dati.