Posao & Karijera

stavljamo "pro" u "prokrastinacija"

Aside Banners

5 razloga za prokrastinaciju – kako napraviti tu stvar koju zauvijek odgađaš jer ti se ne da

Piše , Objavljeno

Izvor: Youtube Screenshot

Svi imamo situacije u našim životima koje trebaju vrijeme i pažnju, ali nam se jednostavno ne da baviti time. Radije ćemo napraviti sve drugo nego taj jedan zadatak koji bi trebao biti važan. Ili barem obavljen.

Priznaj si prepoznaješ li se. Čeka te ta jedna stavka na to-do listi, vječno ju odgađaš, ali isto tako neprestano razmišljaš o njoj, ne možeš se potpuno opustiti jer ti “visi nad glavom”. Usprkos tom osjećaju – još malo ćeš ju odgoditi.

Prokrastinacija je problem, pogotovo u ovom digitalnom vremenu u kojem sve više živimo. Pokušavamo doskočiti problemu različitim metodama, aplikacijama, jeftinim post-it ceduljicama i skupim rokovnicima, ali ne možemo prestati sabotirati sami sebe.

Matt D’Avella je postao popularan zahvaljujući dokumentarcu o minimalizmu koji se pojavio u ranim streaming danima Netflixa, proširio je svoje evanđelje po minimalizmu i na svoj Youtube kanal, a nakon toga je samo proširio popis tema za osobni razvoj o kojima govori.

U posljednjem videu se dotaknuo i prokrastinacije. Pa pogledaj ovaj desetominutni video kako prestati bacati vrijeme umjesto da prestaneš bacati vrijeme. Skužit ćeš zašto ponavljaš obrazac ponašanja koji ti uopće ne pomaže. Matt je naveo pet razloga zbog kojih smo zapeli u ovom loopu.

Ovo će biti najbolje potrošenih 10 minuta ako počneš primjenjivati ovo znanje.

Okej, sad možeš ići oprati bijelo rublje. Ili predati taj report. Vrijeme je!

TAGOVImatt d'avella osobni razvoj posao prokrastinacija self help vještine