Posao & Karijera

car!

Aside Banners

Prvi najbogatiji košarkaš u povijesti je Michael Jordan, ali drugi će vas itekako iznenaditi

Piše , Objavljeno

Izvor: Youtube Screenshot

Michael Jordan je jedan od najvećih košarkaša u povijesti, često proglašavan i najvećim. Uz vrhunske rezultate na terenu, pokazao je i nos za posao izvan terena pa je tako najbogatiji NBA igrač u povijesti zahvaljujući silnim poslovima “sa strane”. Od ugovora s Nikeom, preko vlasništva nad Charlotte Hornetsima, do brojnih drugih ulaganja, Michael Jordan je podebljao svoje bogatstvo kroz godine. Najbogatiji je među svim NBA igračima u povijesti, bez obzira brojimo li aktivne ili umirovljene košarkaše. Nedavno je ljetovao u Hrvatskoj na skupocjenoj jahti.

Na drugom mjestu se nalazi Magic Johnson koji je također mudro uložio svoj novac zarađen na parketu, ali s njim drugo mjesto dijeli i košarkaš za kojeg možda nikada niste čuli.

Uz Johnsona, na drugom mjestu se nalazi Junior Bridgeman, nekoć igrač Milwaukee Bucksa i LA Clippersa koji u nijednoj NBA sezoni nije zaradio više od 350 zisuća dolara. Danas vrijednost njegovog bogatstva iznosi 600 milijuna dolara, prema Celebrity Net Worthu. Bridgeman je svoj novac ulagao u nekoliko fast-food franšiza od kojih je najpoznatija svakako Wendy’s. Osim što je bio vlasnik Wendy i Chilli franšiza (koje je prodao 2016. godine), otkupio je i legendarne crnačke časopise Ebony i Jet. 2017. godine je počeo puniti i Coca Colu.

Ovo je još jedan dokaz da se svijet ne mora srušiti kada sportaši prekinu karijeru.

TAGOVIbogatstvo forbes Michael Jordan novac posao