Posao & Karijera

školica života

Aside Banners

Srušila predrasude! Rođena je u zatvoru, a sada se upisala na prestižno sveučilište!

Piše , Objavljeno

Izvor: Facebook screenshot

Svi znamo za izjavu da je nekima život majka, a drugima maćeha. Iako je suština te izreke pogrešna, ona slikovito prikazuje da nisu svima u životu podijeljene iste karte, niti svi krećemo s istog položaja graditi svoju budućnost.

Takva teza definitivno stoji kada je riječ o Sky Castner. Naime, ona je rođena u zatvoru, a ove godine upisati će se na Harvard.

Njena majka rodila ju je u zatvoru dok je odsluživala kaznu. Naravno da mala Sky nije provela niti jedan dan u zatvoru, već je nakon rođenja djetinjstvo provela sa ocem koji ju je odgajao.

Sky nije odustajala od svojih snova usprkos teškom odrastanju, a izlaz iz siromaštva vidjela je u učenju i uspjesima kroz obrazovni sustav. Sve se promijenilo kada je njezin talent i znanje prepoznala učiteljica koja joj se ponudila za mentorstvo.

Sama Sky kaže da je mentorica, Mona Hamby, najvažnija osoba u njezinom životu jer joj je pomogla napisati motivacijsko pismo za Harvard. Pismo je započela dramatičnom rečenicom „rođena sam u zatvoru“. I nije klikbejt.

Sva sreća, njeni rezultati su bili važniji od njezine prošlosti. Stoga je Sky primljena na Harvard i ondje će studirati pravo. No, nije to kraj, također je dobila punu stipendiju. Obožavatelji tinejdžerskih serija sigurno znaju koliko škole iz tzv. Ivy Leaguea znače u američkim pojmovima.

Tako će Sky unatoč svim izgledima koji su bili protiv nje ostvariti svoje snove. Njezina priča može nam biti motivacija.

TAGOVIharvard SAD školovanje