Posao & Karijera

SAMO LAGANO

Aside Banners

Stres naš svagdašnji! Ovom prastarom tehnikom stres nestaje u tren oka, pokušaj!

Piše , Objavljeno

Izvor: Shutterstock

Stresne situacije postale su naša svakodnevica. Ako nemamo stresa u danu, vrlo vjerojatno nešto ne štima. Postali smo pravi ovisnici o ovoj pojavi koja lagano upravlja našim životima. U prošlosti neandertalci su bili pod stresom samo onda kada su bježali od neke, po život, opasne životinje. Čini se da mi svakodnevno bježimo od nekih fiktivnih životinja koje nestaju nakon par piva, ali ni trovanje alkoholom ne može biti vječno rješenje naših problema nošenja sa stresom.

via GIPHY

 

Mnogi psiholozi i mindfulness ekipa predlažu 54321 tehniku nakon koje stres, anksioznost i tjeskoba jednostavno nestaju. Kada ste u užasnoj situaciji, da ne vidite izlaz i ne možete razmišljati hladne glave, udahnite i izdahnite par puta, a zatim se bacite na ovu tehniku.

54321 TEHNIKA

5. Navedite pet predmeta različitih boja koji se nalaze u vašem vidnom polju. Na primjer, crni televizor, bijeli tanjur, crveno donje rublje vaše ženke…
4. Nabrojite četiri osobe u vašem životu koje vas čine sretnima.
3. Navedite tri zvuka. Na primjer, šum mora, pjev ptica, zvuk motora…
2. Navedite dva mirisa. Na primjer, miris sušene kobasice, miris kave, omiljeni parfem…
1. Navedite jedan okus. Na primjer, uzmite nešto iz frižidera i pokušajte opisati okus kakav vam stvara to što jedete.

Nakon što prođete svih pet koraka, vjerujemo da ćete zaboraviti na ono što vas je u početku brinulo i stresiralo. Ova tehnika je u psihologijskoj praksi pokazala pozitivne učinke – ako je pomogla mnogima, a zašto ne bi i vama!? Pokušajte, ništa vas ne košta!

TAGOVIantistres mindfulness protiv stresa rješavanje stresa stres