Posao & Karijera

Aside Banners

Tony Hawk rasprodao skateboarde premazane njegovom krvlju. (Ne)prihvatljivo?!

Piše , Objavljeno

Izvor: YouTube screenshot

Tvrtka koja obećava da će ubiti tvoju žeđ se zove Liquid Death Mountain Water, a odlučili su surađivati s legendarnim skejterom Tonyjem Hawkom kako bi promovirali svoje tekućine.

Hawk je najavio da će ta tvrtka sa sjedištem u LA-u izbaciti 100 skateboarda s njegovom krvlju.

“Očigledno nisam čitao sitni tisak, a sada Liquid Death službeno posjeduje moju dušu, a i moju krv”, rekao je Hawk u videu.

Potražnja za tim “pločama” s krvlju bila je jednako zbunjujuća. Rasprodali su se u roku od sat vremena nakon premijere. 100 skateboarda je prodano po cijeni od 500 dolara komad. Dio zarade ide u neprofitnu organizaciju 5 Gyres koja pokušava smanjiti plastični otpad, a dio zarade ide u The Skateboard Project kojim Tony Hawk gradi i održava javne skate parkove. Istovremeno dijabolično i plemenito. Baš kako volimo.

Kosa slavnih odavno je dostupna za kupnju, od pramenova Abrahama Lincolna do Marilyn Monroe i Babea Rutha. Hawk i Liquid Death Mountain Water ipak su prodaju DNA slavnih podigli na novu razinu.

“Dakle, ako imate moju krv”, to znači da imate moju DNK.” – rekao je Hawk! Kakav vrhunski komad copywritinga.

Čekaj čekaj čekaj…

Sve ovo nam zvuči poznato. Reper Lil Nas X je surađivao s dizajnerskom kompanijom MSCHF na sotonističkim Nike Air Max 97 tenisicama, u zračnom mjehuriću je bila boja u koju je dodana ljudska krv. Dio Interneta je bio zgrožen, dio fasciniran, a Nike je odlučio zabraniti prodaju tih tenisica jer oni zapravo nisu imali nikakve veze s njima. MSCHF je kupio hrpu crnih Air Max 97 tenisica i na njih su dodali sotonističke elemente.

Liquid Death skate daska (kao) nema sotonističkih elemenata, ali na daskama je vizual ptičje lubanje, sjekire natopljene krvlju, puno šiljaka i kopče za remen u obliku lubanje. Da ne pričamo o dominantnoj crvenoj boji koja predstavlja krv i koja sadrži krv! Čini nam se da je svijet licemjeran. Ipak je Lil Nas X drukčije boje kože i seksualne orijentacije od Tonyja Hawka.

Da, Lil Nas X-ova suradnja je koristila Nikeove proizvode bez Nikeovog dopuštenja, pravna osnova svakako postoji za zabranu tih tenisica, vjerojatno su i znali da će se to dogoditi, ali licemjerje Interneta još jednom izlazi na vidjelo.

Idealan scenarij? Da svijet dopušta različitosti pa da možemo skejtati na ovim daskama u Lil Nas X-ovim demonskim Air Max 97icama. 

TAGOVIskateboard skateboarding sotonizam sport tony hawk