Posao & Karijera

životopis života

Aside Banners

Želite promijeniti posao? Ove stranice će vam pomoći za izradu vrhunskog životopisa

Piše , Objavljeno

Izvor: Shutterstock

Kako bismo izbjegli konfuziju — ove stranice su za izradu vrhunskog dizajnom. Za iskustvo odgovarate vi.

Cijene rastu, osjetili ste na vlastitoj koži. Možda baš niste sretni na svom sadašnjem poslu i spremni ste pogledati i u druge izloge. Svaka čast, treba hrabrosti za to. Vi to možete. To je možda i najlakši način kako zarađivati više jer povišice baš ne idu brzinom kojom bi trebale i kojom zaslužujete.

Onda se pojave sumnje. Pojavi se sasvim nova to do lista, a ionako imate previše toga na svom tanjuru. Životopisi, motivacijska pisma, odjeća za intervju, slobodni dani ili khm termini kod zubara khm…

Prije nego vas preplaši previše toga odjednom, razlomite ovo na manje korake. Prvi je svakako životopis i to vam želimo olakšati jer smo naišli na nekoliko kvalitetnih alata.

Kada smo sami zapošljavali, pročitali smo i svaki CV, svaki Europass star nekoliko godina, ali pažnju su nam ukrali životopisi oko kojih su se kandidati potrudili. Ili je barem izgledalo da su se potrudili.

Ove tri stranice su jednostavne, dolaze i s predlošcima. Sve možete mijenjati, a i ne morate. Ionako je najvažnije vaše iskustvo koje morate sami dodati.

Enhancv

Enhancv možda ima čudnovato ime koje je možda teže izgovoriti, ali je očito na što su ciljali. Poboljšanje CV-ja. I uistinu je moguće.

Izvor fotografije: Enhancv

Bez ikakvog iskustva s grafičkim dizajnom možete izgraditi životopis koji će izgledati profesionalno, a poželjet ćete ga pokazati i osobama koje nisu vaši budući poslodavci. Samo nemojte dijeliti na društvenim mrežama, ako vas šefovi prate.

Mana? Cijena mu je 10.99 eura mjesečno, ali ako vam osigura novi posao s porastom plaće, vrijedi svakog eurocenta.

Resume.com

Resume.com je besplatna opcija, k tome vrlo jednostavna. Birate predloške, dodajete vlastito iskustvo te eksportirate završen dokument u čitavom nizu različitih formata. Tajna s druge strane – kad zapošljavamo, volimo univerzalne PDF-ove, nikako Word.

Izvor fotografije: Resume.com

Canva

Katica Canvica za sve! Canvom se koriste znanstvenici, dizajneri za brze skice, medijske kompanije, studenti, ma svi… Sve je jednostavno, a predlošci opet uskaču u pomoć. Izaberete omiljeni, popunite praznine i to je to. Naravno, možete unedogled mijenjati fontove, boje, ikonice, ali sigurni smo da nije potrebno. Osnovna verzija Canve je besplatna i uz nju možete puno toga postići, ali možete koristiti i dodatne mogućnosti za 12.99 dolara mjesečno.

Izvor fotografije: Canva

Sretno!

TAGOVICV intervju za posao karijera posao životopis