Report

wtf!?

Aside Banners

10 zaista jezivih YouTube videa

Piše , Objavljeno

Volite biti opušteni, mirno spavati i ne zavirivati ispod kreveta i tresti se pred odškrinutim vratima ormara? Onda nemojte pogledati ovih deset jezivih videa.

jezivi-1Znate one lijene večeri kada sjedimo za računalom i ne znamo što bi sa sobom pa nasumično klikamo po YouTube linkovima u nadi da ćemo pronaći onaj jedan video koji će nam promijeniti život? Mi i te kako znamo, pa smo odlučili složiti malenu listu linkova koji vam možda neće promijeniti život, ali će vas svakako natjerati da se zapitate na kojim su točno supstancama bili autori i kako najefikasnije zaboraviti da ste ih ikada pogledali. Vjerujte, bit će teško.

Don’t Hug Me, I’m Scared

Ovaj prekrasni mali uradak osvojio nas je na prvo gledanje. Pjesmica je zarazna, produkcija je na visini, a ni poruka nije za baciti. Ovo je video kojem ćete se rado vraćati i pokazivati ga prijateljima, a potom umjesto ekrana gledati njihove reakcije.

 

Duck Children

Duck Children, slično kao i prošli video, igra na kartu noćnih mora iz djetinjstva. Iako se ne dogodi ništa posebno, kombinacija glazbe i vizualija u gledatelju stvara poprilično neugodan osjećaj, kao da se radi o nekoj zaboravljenoj traumi iz djetinjstva. Svakako jedan od naših favorita.

 

Marble Hornets

Marble Hornets nije jedan video već čitavi serijal. Temeljen na “found footage” principu, Marble Hornets pokriva temu sada već ultrapopularnog, a tada jedva poznatog, Slender Mana. Većina video zapisa su zapravo filleri s malo događanja, ali pojedini nastavci su uistinu uznemirujući. Nećemo vam reći koji su koji i preporučamo gledanje redom.

 

Ninja Turtle Museum

Na Ninja Turtle Museum smo naišli sasvim slučajno, a nedugo je nakon toga nestao s Interneta. Na sreću, postoji još nekoliko videa iz istog serijala, a takav je i ovaj priloženi. Ne znamo koja je točno svrha i što su autori htjeli reći, ali znamo da smo ih pogledali jednom i da više nećemo.

OPREZ! Sadrži golotinju i plastične pimpače mutiranih kornjača

 

Iced Tea with Steve Sutton

Ovaj je video poznati klasik “jezivog” YouTubea. A i zgodan recept za ledeni čaj. Pošto je cijela stvar u atmosferi, jednostavno kliknite play i uživajte.

 

Salad Fingers

Serijal relativno poznatog Davida Firtha, inače flash animatora, prati čudno “biće” nazvano Salad Fingers koje svojim prstima voli dirati hrđave stvari, posebno žlice. Epizode se bave raznoraznim temama i često su vrlo nekoherentne, tako da bi svako daljnje objašnjavanje bilo sedlanje mrtvog konja.

 

Smile

Smile je kratki animirani film o čovjeku koji dolazi u goste i nakon toga sve ode ukrivo. Ocjena: jezivo/10

 

Rabbits

Za ovaj je serijal dovoljno reći da mu je autor David Lynch i da se radi o sitcomu o zečevima. Pojedine scene iz serijala iskorištene su i u Davidovom filmu Inland Empire. Priloženi je video kompilacija više epizoda, ako ne i svih.

 

AlanTutorial

AlanTutorial je, poput Marble Hornetsa, kanal, a ne jedan video. Iako je krenuo s nevinim i pomalo apsurdnim tutorijalima koji na trenutke blistaju svojim komičnim potencijalom, posljednjih nekoliko videa je skrenulo s tog puta i postaju sve čudniji za gledanje. Trenutna posljednja epizoda, How To Change, definitivno ukazuje na to da je Alana vrijedno pratiti volite li poremećene stvari.

Big Spider Attacks Daddy

Za kraj malo horora iz stvarnog života. Ovaj video je, kako naslov kaže, nepreporučljiv arahnofobima i ljudima koji pauka ne mogu vidjeti ni nacrtanog. Ostalim čitateljima vjerojatno neće biti previše zanimljiv, ali tko se još ne boji pauka?

Nadamo se da smo vas barem malo uznemirili, a u komentarima nam slobodno pošaljite linkove na svoje najdraže recepte za nesanicu. Spavat ćemo kad umremo.

TAGOVIbizarno jeza youtube

Komentiraj