Report

Zidovi uzvraćaju udarac

Aside Banners

Ako pišate po njima, zidovi u njemačkom St. Pauliju će od sada pišati po vama!

Piše , Objavljeno

Stanovnici poznatog odredišta partijanera iz svih krajeva svijeta muku muče s pijancima koji pišaju po svakom zidu na koji naiđu, a izgleda kako su sada napokon pronašli način kako ih spriječiti u tome.

pišanjeSt. Pauli, kvart u njemačkom velegradu Hamburgu i meka partijanera koju tijekom sezone posjeti oko 20 milijuna turista, već godinama pokušava stati na kraj ekipi (čitaj, pijancima) koja piša po svakom zidu, drvetu, parkiću, stupu ili bilo kakvom drugom objektu na koji naiđu, a lokalcima je već puna kapa ovakvog ponašanja. Em narušava izgled grada, em predstavlja određene opasnosti po zdravlje (klinci koji se igraju u pješčaniku u koji je večer prije nuždu iz svih otvora na tijelu obavila skupina razvaljenih Balkanaca), a stati na kraj tolikoj količini delinkvenata jednostavno se čini nemogućim. Da, možda za konvencionalne metode očuvanja reda i mira, ali kemija i fizika imaju rješenje i za ovaj problem!

St. Pauli Peeback – promo video:

Riječ je o posebnoj hidrofobnoj boji koja odbija tekućinu (iliti mokraću) u toj mjeri da se ona doslovno odbija od zida i “pogađa” onoga tko ju ispušta. Na ovu je ideju došla ekipa iz lokalne udruge St. Pauli Interest Group (IG St. Pauli) koji na ovaj način žele prisiliti ljude da nuždu obavljaju na za to predviđenim mjestima ako ne žele da im tenisice i hlače budu totalno zapišane. Posebnom su bojom prekrili najčešće pomokrene zidove u kvartu te na neke od njih postavili table na kojima stoji “Nemojte piškiti ovdje! Mi ćemo se popiškiti po vama!“, dok je većina ostala neobilježena kako bi se partijaneri svaki put priupitali gdje to točno vrše nuždu. Ova je simpatična inicijativa naišla na pohvale sa svih strana, ali poznavajući naše alkoholne navike, teško je vjerovati kako će nakon 10-ak piva ili boce kakve žestice nekoga uistinu biti briga za zidove koji pišaju po njima!

TAGOVIalkohol hamburg hidrofobna boja mokraća njemačka partijaneri pijanac pišanje st. pauli

Komentiraj