Report

Vrijeme je da instaliramo Starcraft

Aside Banners

Ako ste dobri u videoigrama, mogli bi upasti na ovaj faks i to uz stipendiju

Piše , Objavljeno

Za sve one koji dane radije provode igrajući igrice nego učeći tamo neke matematike i povijesti, sada postoji nada da će ipak moći upisati fakultet. Završiti ga je pak neka sasvim druga priča.

esports

Malo će se koji tinejdžer odlučiti na bubanje dosadnih činjenica o nekim tamo antičkim ratovima ili rješavanje složenih logaritamskih jednadžbi, ako pored sebe ima neku nabrijanu gamersku mašinu ili konzolu, koja mami da ju se ‘provoza’ barem pet minuta. Ne možemo ih kriviti, jer ipak, igranje je zabavno, a suprotno očekivanjima roditelja i djevojaka, na vlastitom primjeru možemo potvrditi da ljubav prema ovom obliku ne prestaje niti u kasnijim, odraslim godinama. Ipak, dobro bi bilo naći nekakvu sredinu između gejmanja i osnovne brige za vlastitu budućnost i nekakav poslovni napredak, a južnokorejsko Sveučilište Chung-Ang nudi genijalno rješenje.

Naime, ovo je sveučilište prvo u Južnoj Koreji, ali i u svijetu, koje iznimno talentiranim igračima video i računalnih igrica nudi stipendiju sličnu onoj koju dobivaju perspektivni sportaši. Naravno, u školu se neće primati svatko tko je prešao single player verziju Starcrafta ili totalno rastura pasijans, nego ekipa koja već ima neke rezultate na eSports natjecanjima (i tu se rasplinjuju naši snovi), a pošto su stanovnici te azijske zemlje poznati po svojoj ljubavi prema profesionalnom i poluprofesionalnom gejmanju, kvote bi se mogle ispuniti jako brzo.

esports

Inače, Sveučilište Chung-Ang nije neka bezvezna rupetina, već jedna od 10 najboljih visokoškolskih institucija u državi. Zato kad vam starci, djevojka, frendovi ili bilo tko drugi počne kvocati kako tratite život na tim prokletim igricama, vi im slobodno odgovorite kako se jednostavno pripremate za prijemne, jer će jednoga dana to naganjanje Zergova ili osvajanje neprijateljske zastave možda odvesti do diplome kakvog inženjera ili pravnika. Da, kad bi barem bilo tako lako…

TAGOVIesports gamer gejmanje gejmning igrice južna koreja starcraft sveučilište

Komentiraj