Report

Režim ne prašta

Aside Banners

Američki student dobio 15 godina teške robije zbog pijane zajebancije u hotelu u Sjevernoj Koreji

Piše , Objavljeno

Možda jest jedna od najegzotičnijih lokacija za putovanje, ali Sjeverna Koreja je takav status dobila s razlogom. I bome, svaki krivi korak vas može koštati jako puno!

studentNije da je Sjeverna Koreja nekakva turistička meka, ali u proteklih se par godina itekako osjeti porast dolazaka stranaca u tu egzotičnu i izoliranu azijsku državu. Naravno, radi se o vrlo opasnom putovanju za koje treba dobiti cijeli niz odobrenja, a kada potrošite hrpu love i nekako se napokon dočepate Pjongjanga, nema se što puno raditi osim ići na režimski regulirane ture i brijati po nekom od hotela namijenjenih isključivo strancima. Upravo je takav provod imao i 21-godišnji američki student Otto Warmbier, koji je svoje neobično putovanje završio pravom noćnom morom. Točnije, njegova noćna mora tek počinje!

student 1

On se tijekom svoje posljednje večeri u Sjevernoj Koreji naroljao u Yanggakdo hotelu i iz zajebancije pokušao ukrasti jedan od znakova koji upozoravaju da se radi o području na koje može proći samo osoblje hotelu. Na njegovu nesreću, netko ga je skužio i vrlo se brzo našao u zatvoru. I dok bi u ostatku svijeta vjerojatno ostao tamo na triježnjenju i ujutro bio pušten s nekom malom kaznom ili čak i običnom opomenom, vlasti Sjeverne Koreje su ga optužile za podrivanje odnosno pokušaj subverzije po članku 60 kriminalnog zakona, što je tamo itekako ozbiljan zločin. No situacija vrlo brzo postaje mnogo bizarnija.

Student dobio 15 godina teške robije – TV prilog:

Režim ga je ubrzo nakon uhićenja izveo pred kamere, gdje je Otto, očito pod žešćom prisilom, priznao kako je pokušao ukrasti spomenuti znak i to kako bi “naštetio radnoj etici i motivaciji naroda Sjeverne Koreje.” Nadalje je “priznao” kako je bio u dosluhu s barem tri vanjske stranke: tajnim društvom na svom Sveučilištu u Virginiji, crkvom u njegovom rodnom gradu u Cincinnatiju koja je navodno njegovoj obitelji trebala platiti nekoliko stotina tisuća dolara za taj znak i naravno, američkom vladom. Potonja je pak pokušala sve u njihovoj moći da izbave nesretnog studenta, ali zna se kako režim rijetko kada popušta. Otto je tako osuđen na 15 godina teške robije zbog pokušaja ugroze jedinstva sjevernokorejskog naroda, a sada je na njemu da pokuša preživjeti ondašnje zloglasne kampove. Ako mu to uspije, budite sigurni da nam slijedi pravi biografski filmski spektakl…

TAGOVIizolacija režim robija sjeverna koreja student zakon zatvor

Komentiraj