Report

nije li očito?

Aside Banners

Arheolozi se predomislili, misle kako je ovo ipak antički dildo

Piše , Objavljeno

Izvor: Newcastle University

Kada je ovaj predmet po prvi put otkriven, arheolozi su pretpostavili kako je u pitanju alat za krpanje rupa u tkaninama. Žao nam je, arheolozi iz prošlosti, ali mi to ne vidimo. Vidimo samo jednu stvar. Arheolozi današnjice sumnjaju kako je riječ o rimskom dildu starom dvije tisuće godina. Ovaj falusoidni drveni predmet je iskopan u nekadašnjoj rimskoj utvrdi Vindolanda koja se nalazila u Northumberland u Engleskoj.

Rob Collins, arheolog sveučilišta u Newcastleu, je izjavio za The Guardian kako vjeruje da je očito kako je u pitanju penis.

„Ne znam tko je unosio ovaj predmet u katalog. Možda je nekom bilo neugodno ili nisu mislili kako bi Rimljani radili takve šašave stvari.”

Dodao je i kako ponekad dilda nisu korištena samo za zadovoljstvo već i za mučenje, ali se nada kako je ipak ovaj predmet korišten za zadovoljstvo.

„Ako je to slučaj ovdje, ovo bi mogao biti prvi rimski dildo s kojim smo se susreli u arheologiji. Znamo iz grčke i rimske poezije te umjetnosti da su koristili dilda, ali nismo imali nikakva arheološke primjere što je također zanimljivo.”

Ovaj predmet može predstavljati puno toga, ali je očito koja je teorija najzabavnija.

TAGOVIarheologija dildo povijest rim seks seks igračke vibrator