Report

Aside Banners

Arijevska braća – opaka bijela banda

Nekoć mala zatvorska banda danas je jedna od najopasnijih, ako ne i najopasnijia organizacija u Americi. Njih se ne žica kuna za pivu...

Piše , Objavljeno

Ubojstva, iznuđivanja, pljačke, dilanje, kocka, organiziranje prostitucije i ko’ zna što još. Na vašoj osobnoj iskaznici piše ime i prezime, a na njihovoj upravo navedeno. Aryan Brotherhood, znan i kao “AB” ili “The Brand”, vrlo je moćna organizacija čijih 15 tisuća članova kao i kod većine drugih bandi djeluje izvan ali i unutar gajbe.

Osnivanje

Arijevska braća

Arijevska braća

“AB” su šezdesetih godina prošlog stoljeća osnovali irskih bajkeri, a gdje bi drugdje nego u zatvoru. I to u zloglasnom San Quentinu. Razlog nastanka su razbuktali rasni ratovi u šezdesetima zbog koji je bilo poželjno oformiti bjelačku skupinu kako bi se lakše obranili i ponudili zaštitu svojim rasnim kompanjonima. šema “Pale sam na svijetu” tada nije prolazila. Nakon četrdeset godina postojanja, “The Brand” i njihov postulat “Kill or be killed” i dalje su tu.

Organizacija

Aryan Brotherhood se 1980. dijeli na dvije skupine. Onu u saveznim i onu u državnim zatvorima koju zapravo čini mnoštvo frakcija raštrkanih diljem zatvora u SAD-u, većinom onih u Kaliforniji, a zatim i Texasu, Ohiu i Arizoni. Svaku frakciju kontrolira tročlana komisija.

U nekim zatvorima članovi se nazivaju “srodstvom”, a njihova grupa “familijom” na čelu koje je “vijeće”. “Srodnici” imaju pravo novačiti nove “Potomke” i služiti im kao mentori. Zanimljivo je kako “AB” čini manje od jedan posto ukupne zatvorske populacije, ali su odgovorni za 26 posto ubojstava u zatvorima.

Članstvo

Sve što morate učiniti ako želite postati članom Aryan Brotherhooda je da ispunite prijavnicu i par formulara, te čekate na njihov odgovor. Yeah right!
Za članstvo se primjenjuje dobra stara narodna poslovica:”blood in, blood out”. Prema njoj članom postajete tek kada ubijete nekog ili počinite brutalan napad, a čak ni tada vam nije zagarantirano članstvo. Nakon toga je potrebno dobiti sto posto glasova starijih članova. “Blood out” pak znači da postoji samo jedan način napuštanja bande. Članstvo je doživotno, a u suprotnome izlazite okrvavljeni ili u lijesu. Prisega je uvijek ista i glasi:
An Aryan brother is without a care. He walks where the weak and heartless won’t dare. For an Aryan brother, death holds no fear. Vengeance will be his, through his brothers still here.

Ono što nije toliko poznato je da član ne mora biti isključivo bijelac. S vremenom je banda malo omekšala na rasni prizvuk te se okrenula profitu. Dobrodošao je onaj tko može zgrnuti lovu.

American History X

Raspoznavanje

tetovaže kao znak pripadnosti

tetovaže kao znak pripadnosti

Kao i sve druge bande, tako i neonacistički Aryan Brotherhood njeguje karakteristične tetovaže. Prije svega ime “Aryan Brotherhood” i kraticu “AB”. Nadalje tu je svastika, znamenka 666, SS, simbol “Schutzstaffel-a”, nacističke vojne organizacije zaslužne za rasističko čišćenje pod palicom Hitlera, slova HH (Heil Hitler), sokol kao simbol Irske Republikanske vojske, paukova mreža, dok je djetelina tu zbog toga što su u začecima postojanja članovi bande morali biti dijelom Irci. Tko misli da je cool tetovirati njihove simbole iako nije član, ide dva metra pod zemlju.

Kako poso’?

Obzirom da je “The Brand” lovac na krupnu ribu koja će donijeti i neku ekonomsku korist udružili su se s organizacijama iz Azije radi uvoza heroina s Tajlanda, a poznato je i da su bili u kompi s glavom obitelji Gambino, Johnom Gottijem koji im je imao namjeru platiti pola milijuna dolara za naručeno ubojstvo. Jedno vrijeme im je čak i plaćao zaštitu.

Zanimljivo je da njihovi članovi ne dolaze u zatvor radi rasnih prijestupa već standardnih pizdarija kao što su pljačke, dilanje ili napadi, ali zato pri napuštanju zatvora na cestu izlaze kao obučeni “rasomrzci”. Kada se radi o poslu u zatvoru tu su bili maheri ipo’. Koristili su se 400 godina starim binarnim enkripcijama kao bi skrili poruke i naredbe.

Tko je frend a tko nije?

Saveznici:iako su bili vječni protivnici, sedamdesetih su se godina udružili s poznatom i jednom od najstarijih zatvorskih bandi Mexican Mafiom. Kompanjoni su im također Public Enemy No.1, Nazi Lowriders, Aryan Nations, Ku Klux Klan, Hells Angels, Bandidos i Outlaws.
Protivnici:Black Guerrilla Family, Nuestra Familia, Crips, Bloods, Black P. Stones, Mara Salvatrucha o kojoj ste mogli čitati na Idesh! Magazinu, i Latin Kings.

Kuc! Kuc! FBI je! Otvaraj!

Problemi “AB-a” sa FBI-em počinju 1982. kada su povezani s četrdeset ubojstava u Kaliforniji. Istraga i praćenje rada bande trajalo je sedam godina no nisu optuženi ni za što. Devedesetih mnogi članovi bivaju osuđivani zbog ubojstava pripadnika crnačkih bandi. Godine 2005. FBI im nakon 20-mjesečne istrage zadaje udarac tako što su napravili raciju u šest kuća, te u njima uhitili 34 člana bande, a za njih deset raspisali tjeralice.

Također 2005. godine, a kulminacijom osmogodišnje istrage “AB-u” je zadan jako težak udarac. Podignute su savezne optužnice protiv četrdeset članova Aryan Brotherhooda, od kojih je trideset već bilo optužno za prethodne radnje, a 21 je izdržavao doživotnu kaznu. Tužiteljstvo je za potonje tražilo smrtnu kaznu koju je na kraju dobilo petero njih. Godine 2006. završeno je veliko suđenje četvorici visoko rangiranih članova bande. Jedan je dobio četiri doživotne kazne, dvojica tri, a jedan još čeka presudu.

Imamo još sličnih tekstova:
Mara Salvatrucha – banda nad bandama >>
Ross Kemp – Ćelava glava u torbi >>

TAGOVIarijevska braća Aryan Brotherhood bande kriminal zatvor

Komentiraj