Report

neočekivano udruživanje snaga

Aside Banners

Arnold Schwarzenegger podržao Gretu Thunberg, teen aktivistkinju i planira joj poslati – automobil

Piše , Objavljeno

Greta Thunberg je posvuda. Iskače iz (vege) paštete. O njezinoj inicijativi posljednjih tjedana smo pisali OVDJE, a čini se da je dobila pomoćnika u borbi kojom želi učiniti svijet boljim mjestom za život.

Schwarzenegger želi Thunbergici osigurati automobil – ni više ni manje nego Teslu dok je na turneji u Sjedinjenim Američkim Državama. Prošli tjedan je održala govor koji bi itekako mogao biti zapamćen u budućnosti – bez obzira koja strana u ovom “ratu” pobijedi.

“Ukrali ste mi snove i djetinjstvo sa svojim ispraznim riječima.”

Te riječi danas svi znaju. Bez obzira na kojoj su strani.

Schwarzenegger je Gretu upoznao u Beču u svibnju ove godine prije nego je sam lansirao svoju incijativu za klimatske promjene R20. Izjavio je kako je bio “starstruck” njezinom pojavom i zrelošću. Oboje su se zamjerili Trumpu i njegovoj administraciji – što očito nije preteško u današnje vrijeme jer se ta republikanska ekipa duri neprestano.

Bivši guverner Kalifornije posjeduje električni Hummer, ali je mladoj aktivistkinji ponudio Teslu – koja ipak ima veći doseg i nešto se lakše vozi. Iako se u Americi vozački ispit može polagati već sa 16 godina, 16-godišnja Greta će ključeve (ili smartphone ili kakogod se Tesla već pali) morati prepustiti nekom drugom.

TAGOVIarnold schwarzenegger globalno zatopljenje greta thunberg klimatske promjene