Report

Svemirski rock

Aside Banners

Prvi glazbeni spot u svemiru djelo je astronauta Chrisa Hadfielda

Piše , Objavljeno

Hadfield je svojim edukativnim video klipovima s Međunarodne svemirske postaje napravio mnogo za popularizaciju svemirskog istraživanja. A sada je snimio i prvi glazbeni spot!

Proteklih se pet mjeseci kanadski astronaut Chris Hadfield promaknuo u jednog od najpopularnijih svemirskih putnika u povijesti, koji je srca mnogih osvojio duhovitim i poučnim video klipovima, koje možete pregledati na ovom Youtube kanalu.

No avantura ovog simpatičnog brkonje bliži se kraju, te bi se u kasnim večernjim satima trebao vratiti na Zemlju. Kao vlastiti pozdrav velikom svemirskom crnilu, Hadfield je prepjevao klasik Davida BowiejaSpace Oddity“, koji je možda najprigodnija pjesma za ovakav oproštaj.

Chris Hadfield – Space Oddity:

Osim što je ovo i službeno prvi glazbeni video u potpunosti snimljen u svemiru, vraški je dobar spot! Osim prekrasnih prizora naše planete, svemira i vanjštine Međunarodne svemirske postaje (ISS), njegov dobar dio se odvija i u unutrašnjosti, gdje Hadfield, lebdeći u bestežinskom stanju, pjeva, svira gitaru i ‘pliva’ tom skučenom, limenom kantom.

chris hadfield

S toliko lens flarea, pomislili smo da je spot režirao J.J. Abrams

Svega je nekoliko sati preostalo do Chrisova povratka kući, a mi mu jedino možemo poželjeti sretan put. Bio je jedan od najdražih nam astronauta (premda ih, istina, ne znamo nabrojati više od deset, što dovoljno govori o njegovom utjecaju), a nadamo se da će svoju novostečenu popularnost znati iskoristiti na najbolji način. Možda čak i nekom suradnjom sa starim Bowiejem

TAGOVIAxe svemir chris hadfield david bowie svemir

Komentiraj