Report

Stvarno mnogo djevica Majki

Aside Banners

Bezgrešno začeće nije jedinstven slučaj, na svijetu je puno majki-djevica!

Piše , Objavljeno

Božić je vrijeme kada slavimo rođenje Isusa Krista, koji je poseban i po tome što je začet bez spolnog odnosa. No izgleda da danas takve trudnoće više nisu rijetkost!

bezgrešno začeće

Prema biblijskoj priči, na kojoj svoju vjeru temelje stotine milijuna kršćana diljem svijeta, Isus Krist je začet po Duhu Svetom i rođen od Djevice Marije. Koliko je do sada u znanstvenim krugovima poznato, ovo je prvi i jedini slučaj u povijesti (pretpostavimo na trenutak da se ovo uistinu dogodilo) takozvanog ‘bezgrešnog začeća’, gdje je žena ostala trudna iako nije imala spolni odnos s muškarcem (i spermij nije oplodio njezinu jajnu stanicu), te je i nakon poroda ostala djevica.

No, ako je suditi po nekim novim saznanjima i statističkim podacima prikupljenim na sjevernoameričkom kontinentu, izgleda da bezgrešno začeće i nije tolika rijetkost. Naime, po novom istraživanju poznatog znanstvenog časopisa British Medical Journal, čak jedna od 200 trudnica i majki tvrdi da je i dalje djevica. Mjerni je uzorak brojao 8 000 žena tijekom 14 godina, te je ustanovljeno da od 5 340 njih koje su zatrudnjele, čak 45 tvrdi da nikada u životu nije imalo seksualni odnos.

Drugim riječima, samo u SAD-u se u proteklih 15-ak godina rodilo barem 45 novih malih Isuseka, što za sobom povlači i onaj stari vic kako je prije 2 000 godina obična djevojka radila “ono što se ne smije“, a kada se počeo pokazivati trbuščić, odlučila je izreći jednu malenu, bezazlenu laž, pa danas, eto…imamo kršćanstvo! Slična je situacija i s ovim “djevicama”, koje su uglavnom dale prisegu apstinenciji do braka (što je u posljednjih 20-ak godina postala vrlo česta praksa među konzervativcima u SAD-u), te ju očigledno i prekršile, pa sada posramljene traže bilo kakav izlaz.

bezgrešno začeće

Osim takvih prilično jasnih laži, jedan dio djevojaka (ne)svjesno negira da je seks prouzročio njihovu trudnoću. Među njima i dalje postoji vjerovanje da se može zatrudnjeti preko WC školjke ili vodom iz bazena koja je “onečišćena” muškom spermom, a veliki ih broj (čak 10% u Kanadi) smatra da seks nije seks ako žena nema orgazam, makar muškarac izvršio svoj dio zadatka. Slično je i sa prisilnim seksom, seksom koji traje 30 sekundi ili seksom s nekim koga ne volite, što neke žene očigledno ne priznaju kao pravi spolni odnos, te vrlo često sebe i dalje smatraju djevicama. Dakle, izvlače se na tehnikalije, jer još uvijek ne postoji usuglašena znanstveno-medicinska definicija djevičanstva.

Do kada se to napokon ne riješi, mogli bismo dobiti još barem nekoliko stotina bezgrešno začetih dječaka i djevojčica, a tko zna… možda se upravo u ovo, blagdansko vrijeme, među njima nađe i poneki pravi Spasitelj!

TAGOVIbezgrešno začeće božić djevica djevica marija isus krist seksualni odnos vjera