Report

Aside Banners

Bizarne fobije

Strah od smrti i programa hrvatske televizije divokozin su prdac naspram ovih dijagnoza. Pred vama su najbizarnije fobije, produkti mozgova kojima je očito istekao rok upotrebe...

Piše , Objavljeno

Skoro će kraj olimpijade u žutoj ustanovi i čini se kako za vas nema nade. Zadnji ste u svim disciplinama kada ono u zadnji čas upadaju ostaci vašeg mozga i spašavaju situaciju a bolničkom odjelu za odstrel daju razlog da upravo vama dodjeli zlatnu medalju i prvo mjesto na njihovoj listi. Ove bizarne fobije toliko su sjebane da svaka zaslužuje odličje i mjesto u paklu.

Panfobija – Strah od svega

Znana još i kao Omniphobia, Pantophobia i Panophobia, predstavlja kliničko stanje poznato i kao “neodređen strah” u kojem se oboljeli konstantno boje nečega ali neodređenoga. Iz tog razloga je liječenje ove fobije uvelike otežano.

Itifalofobija – Strah od erekcije

Medorthophobia i Phallophobia, dodatna su dva naziva za ovo abnormalno stanje u kojem se konstantno bojite da vaš pimponja ne prijeđe u spremnost za prvu crtu bojišnice. Terapija traje mjesecima a kod nekih pacijenata i godinama.

Pteronofobija – Strah od škakljanja perjem

Znanstvenici su se morali gadno potruditi da nam objasne zašto je ovo bolest. Kažu da djecu nije dobro škakljati perjem jer to što se cere ne znači i da je to dugoročno korisno. Naime, dijete se tada osjeća napadnuto i zarobljeno a to može dovesti upravo do ove fobije.

Arachibutyrophobia – samo u Americi

Radi se o strahu da vam se maslac od kikirikija ne zaljepi za nepce. Fobija nije klinički kategorizirana što znači da nema veze sa ozbiljnim poremećajem psihe već milijunima poremećenih probava pretile američke nacije koja je to govno i popularizirala.

Hippopotomonstrosesquippedaliophobia

Ako i uspijete pročitat što ovdje piše znajte da je to fobija od jako dugih riječi. Po nama je strah potpuno opravdan. Tko želi vidjeti ovakve kobasice u svom omiljenom štivu?! Idesh! će ih naravno izbjegavati u širokom luku.

Papafobija – Strah od Pape

Ovo vjerojatno ima veze sa ljubomorom zbog Papine blindirane mečke. Ne vidimo drugi mogući razlog. Ok, možda je i zbog toga što ima veze u Fifi pa može preko reda i jeftino sredit kartu za svjetsko nogometno prvenstvo. Tako je napisao u oglasniku. Mi već sredili par komada.

Dextrophobia – Strah od predmeta sa vaše desne strane

Da, dobro ste pročitali. Oboljeli od ove gadosti panično se boje predmeta koji im stoje s desne strane predstavljali oni potencijalnu opasnost ili ne. Ova fobije se može pojaviti nakon kemoterapije.

Barofobija – Strah od gravitacije

Ovo je gadna stvar jer ćete misleći da vam gravitacija škodi većinu svojih prihoda zbubati na balone punjene helijem i pokušati autostopom užicati džir u spejs šatlu. Mi vidimo i jednostavnije rješenje u obliku one cigarete s nekom kaduljom unutra al’ nismo upućeno kako se ono zove.

Fobofobija – Strah od straha

Čitajući ove fobije možda vas uhvati frka da ne bi slučajno i vi patili od straha prema nečemu. Upravo tako je i definirana ova pizdarija. Oboljeli se konstantno užasavaju činjenice da bi se i oni sami mogli početi nečega bojati.

Bonus

Eurotophobia – Strah od ženskih genitalija

Vestiophobia – Strah od odjeće, odjeća dolje

Neophobia – Strah od noviteta, bio to novi mobitel ili promjena životne rutine

Alliumphobia – Strah od češnjaka

Aurophobia – Strah od zlata

Euphobia – Strah od dobre vijesti

Leukophobia – Strah od bijele boje

TAGOVIbolest fobija

Komentiraj