Report

Aside Banners

Bizarni zalogajčići

Probajte se sjetiti vašeg najbizarnijeg zalogaja koji ste ikad unijeli u čvalje. Sada pročitajte ovaj tekst pa razmislite ponovno. Jel' sad bizaran?

Piše , Objavljeno

Zaista je teško naći razloge priklanjanja ovakvim menijima. Na prvom mjestu sigurno je mozak koji je uzeo godišnji s kojeg se nikad nije vratio. Kako god bilo, uživatelji ovakvih obroka pate od poremećaja koji imaju svoje ime i prezime.

Urofagija

Na meniju:Urin
Rizik:zdrav čovjek, zdrava mokraća
Moguća primjena:u pustinji ste i bez kapi vode, Stari Rimljani su njome izbjeljivali zube

Najveću brigu predstavlja moguća velika koncentracija soli i minerala pa u tom slučaju nije dobro popiti veće količine. Ako ste baš navalili preporuča se da iza čaše urina maznete i nešto vode dok bi idealno bilo da to učinite sat vremena prije gozbe kako bi organizam u miru stigao razrijediti mokraću.
Ako vam par kapljica urina nije dovoljno, cugnite nešto alkohola. On će potaknuti organizam na povećano lučenje. Za one koji bi pak željeli slatkastu after bubreg tekućinu preporuča se konzumiranje umjetnih sladila. Također je bitno reći nije poželjno konzumirati pišalinu onih koji piju lijekove, vitamine i slično.

Koprofagija

Na meniju:govance
Rizik:moguće smrtne posljedice
Moguća primjena:poremećene seksualne fantazije

Iako jako rijedak poremećaj zabilježen je uglavnom među šizofreničarima, teškim depresivcima, visoko senilnim osobama i naravno među klasom za sebe, glumcima švedskih akcijskih filmeka. Poremećaj je opasan iz razloga što se izmetom mogu prenijeti Hepatitis A i E, gripa, upala pluća… sve redom po život opasne bolesti i infekcije. Pojesti vlastiti izmet također može biti pogubno zbog mogućnosti zaraženih crijevnih bakterija. Uglavnom, za one koji namjeravaju eksperimentirati preporučuje se cijepljenje protiv niza boleština, infekcija itd.

Autokanibalizam

Na meniju:vi sami
Rizik:mama vas neće voljet’
Moguća primjena:postizanje fizičkih modifikacija i rituali

Moglo bi se reći da smo svi mi prirodni auto-kanibali. Probavljamo sebe i to nesvjesno. To se događa pri odumiranju stanica na jeziku i u usnoj šupljini, krvarenju iz nosa i slično. Normalno, ovakvi događaji ne kvalificiraju se kao nikakav oblik kanibalizma. Kako bi stvar bila malo ublažena, jedenje noktiju i kose, koji prvi padaju na pamet kada je riječ o jedenju samog sebe, svrstano je u takozvane “Pica” poremećaje. Oni se odnose na konzumiranje supstanci koje nebi trebale biti konzumirane (papir, drvo, metali, itd). Ono što vam možda nije palo na pamet je jedenje vlastitig celulita. Pravi primjer “čovjk-samojed” kategorije.

Nekrofagija

Na meniju:ljudski leš
Rizik:ima ih sto’
Moguća primjena:kako da ne…

Ovo je teško i za napisati. Radi se o tome da čovjek jede leš drugog pripadnika vlastite vrste, jel’te… čovjeka. Poremećaj nije tako čest, a prakticira se uglavnom pri plemenskim ritualima. Obrazloženje je nadasve logično i razumljivo. Radi se povezanosti sa pokojnim. Za nevjerovati kakva uvjerenja! Ovo nije za svačije oči.

Bonus

Hilofagija – jedenje stakla. Samo naprijed ako od probavnog trakta želita napraviti špagete.
Ksilofagija – jedenje drva. Najčešće se radi o olovkama a onda idu ostali drvenio predmeti.
Trihofagija – jedenje kose. Zabilježen je rekord od busena kose teškog 4.5 kila izvađenog iz želudca osamnaestogodišnjaka.

TAGOVIautokanibalizam bolest Hilofagija hrana kanibalizam Koprofagija Ksilofagija Nekrofagija Trihofagija Urofagija

Komentiraj