Report

Aside Banners

Blagoslovljeni da su vam mobiteli i iPodi!

Velečasni Canon David Parrott uveo je u anglikansku crkvu novi tip blagoslova. Više telekomunikacijski. Poslagao je po oltaru laptope i pametne telefone i zazvao pomoć nebeskog operatera

Piše , Objavljeno

Skupina vjernika u anglikanskoj crkvi St Lawrence Jewry u središtu Londona ostala je božanski zbunjena nakon što ih je pastor pozvao da izvade svoju komunikacijsku elektroniku ne bi zazvao božanski blagoslov na čipove i sim kartice. Crkva 2.0 očito želi uhvatiti zadnji vagon tehnološkog vlaka 21. stoljeća. I kako bolje privoljeti Blackberryje, iPode i laptope na suradnju nego im udijeliti milost s visina.

‘Neka nam jezici budu blagi, emailovi jednostavni i web siteovi dostupni’, čulo se u nebeskom zazivu svećenika s oltara koji se opasno približio granici gdje prestaje bogoštovlje, a počinje Monty Python.

sveti laptopi

sveti laptopi

Živopisni kanonik David Parrott već je neko vrijeme na prvim linijama avangardnog pristupa vjeri, pa se tako za jedan Božić obukao u božićno drvce ne bi li bolje dočarao smisao blagdana. A taj je, naravno, da smo svi zimzeleni, da kenjamo češere i palimo se u ritmu ‘zvončići, zvončići, zvone cijelu noć’.

U ponedjeljak se, naime, slavio blagdan koji Engleska crkva naziva Plow Monday. Nekada je ekipa pred župska vrata za taj dan donosila svoje plugove i ino oruđe svakodnevnog života na tuširanje svetom vodicom, danas oruđe nešto više vibrira, svira i emitira kojekakve sličke, ali logika je više manje ista. Krampom možete prehraniti ili posmicati familiju, a s kompom napraviti planetarnu revoluciju i spasiti pingvine ili provesti pola života u 9 kvadrata surfajući po golim tetama i masirajući par preživjelih živaca na glaviću.

Nije valjda da vam besane studentske noći pred skriptom u browser historyju izgledaju kao na fotki s lijeve strane.

TAGOVIbizarno crkva mobitel

Komentiraj