Report

R.I.P.

Aside Banners

BMX legenda Dave Mirra počinio samoubojstvo u 41. godini života

Piše , Objavljeno

Ako pomislite na BMX kao ekstremni sport, vjerojatno će vam Dave Mirra biti jedna od prvih asocijacija na ovaj sport. Čak i ako nikad niste sjeli za upravljač jednog BMX bicikla, sigurno ste se barem jednom susreli s igrom Dave Mirra Freestyle BMX, makar i u lokalnoj videoteci dok su drugi klinci igrali.

Today, we lost a legend. I’m shocked and angry. Rest in Peace, Dave Mirra :( #davemirra

A photo posted by MAT TAYLOR (@big.mood) on

Dave Mirra je pronađen mrtav u 41. godini života. Rani izvještaji upućuju na samoubojstvo te ranu zadobivenu pucnjem iz pištolja. Policija je pronašla njegovo tijelo u kamionetu. Prve X Games su organizirane 1995. godine. Od 1995. do 2008., Dave Mirra je na svakim X Gamesima osvojio barem jednu medalju iako mu je karijera skoro završila 1993. godine kada ga je automobilom udario pijani vozač. Jedan je od najvećih X Games sportaša svih vremena (14 puta prvak, 24 medalje sveukupno), a natjecao se i u triatlonu.

Također je bio dio franšize video igara koja je bila BMX pandan Tony Hawkovom Pro skateru, a bio je i voditelj Real World/Road Rules Challenge emisije na MTV-u. Njegov posljednji post na društvenim mrežama je bio posvećen njegovoj ženi.

 

My rock! Thank god

 

A photo posted by Dave Mirra (@davemirra) on

T.J. Lavin, također BMX legenda i Mirrin prijatelj je izjavio za TMZ:

“Da me barem nazvao. Skočio bih istog trenutka na avion. Uvijek postoji drugi način. Ako itko treba pomoć, molim vas potražite ju.”

Tony Hawk se također oprostio od Mirre.

Damn. I grew up watching xgames bmx. R.I.P #davemirra

A photo posted by @_a_street_photographer on

TAGOVIbmx dave mirra ekstremni sportovi skateboard skejt tony hawk x games

Komentiraj