Report

Borba titana

Aside Banners

Boksački meč stoljeća: Floyd Mayweather i Manny Pacquiao se bore već u svibnju?!

Piše , Objavljeno

Nakon nekoliko godina trakavica oko borbe vjerojatno dva najveća aktivna boksača današnjice, izgleda kako su stvari napokon dogovorene, a sve je spremno na obaranje rekorda!

boksFloyd Mayweather Jr. i Manny Pacquiao su bez sumnje dva najbolja boksača današnjice, a mnogi će se složiti i kako se radi o najboljim borcima ovog stoljeća (bez uvrede teškašima Tysonu i Lewisu koji su prije 12 godina ipak bili na zalasku karijere). Njih dvojica zajedno drže apsolutno sve titule u lakšim kategorijama, a u posljednjih se pet godina svako malo čuju glasine kako bi se napokon mogli naći zajedno u ringu. Nažalost, sve je to propadalo zbog raznih zavrzlama, nesreća i kalkulacija (2010. je Manny odbio napraviti test za drogu, 2012. je Mayweather ponudio Mannyju 40 milja za fajt, ali je ovom to bilo premalo…), ali izgleda kako bi stvari napokon mogle biti dogovorene.

Tako barem tvrdi promotor Bob Arum, a Pacquiao je navodno pristao na borbu koja bi se trebala održati već 2. svibnja u MGM Grand Gardenu (Las Vegas). S druge strane, Mayweatherovi ljudi su također pristali, ali se čeka konačno odobrenje i potpis samog gazde. Izgleda kako se on još uvijek nećka ili pak pokušava izvući što veće pare, a očito je kako ga Arum ovakvim nepotvrđenim najavama samo izaziva i pokušava stvoriti okruženje u kojem bi sam Floyd ispao kukavica ako slučajno odbije. Eh, tko je vidio poštenog boksačkog promotora…

Floyd Mayweather – kompilacija:

Manny Pacquiao – kompilacija:

A s obzirom na to o kojim se parama radi, Mayweather bi trebao biti pravi luđak da ignorira ovakvu ponudu. Naime, govori se o cifri od 120 milijuna dolara koje bi ovaj boksač zaradio za samo jednu borbu, što je do sada neviđeno, dok bi Filipinac Manny trebao dobiti 80 milijuna dolara. Ako se žele pokriti samo plaće boraca, sve će se cijene morati dići do astronomskih cifri tako da bi najskuplja karta u MGM areni mogla koštati i do 5 tisuća dolara, a ukupno bi se tako skupilo oko 40 milja. Naravno, najviše se prihoda očekuje od pay-per-view izvora, a pitanje je kako bi se taj dio riješio pošto je Mayweather Showtimeov, a Pacquiao HBO-ov borac. Sadašnji je rekord 150 milijuna dolara, a ne sumnjamo kako bi ga boksački meč stoljeća debelo prešišao. Samo da se dečki dogovore pa da možemo uživati u pravoj makljaži!

TAGOVIboks boksači floyd mayweather manny pacquiao meč meč stoljeća šora sport tučnjava velter

Komentiraj