Report

Svi su male bebe pred mamom

Aside Banners

Brazilci imaju novo oružje u borbi protiv huligana – njihove vlastite majke!

Piše , Objavljeno

Ako mislite kako hrvatski nogomet ima problema s huliganima, bolje vam je da ne znate što se događa u Brazilu. No, umjesto batinanja i uhićenja oni u svojoj borbi za red i mir koriste majke!

majkeRecife, “gradić” od kojih milijun i pol stanovnika na krajnjem istoku Brazila muku muči s huliganima i njihovim nasilnim ponašanjem, a posebno su zloglasni navijači kluba Sport Club do Recife koji domaće tekme svojih ljubimaca obično završavaju neredima i masovnim tučnjavama s rivalima iz drugih gradova i lokalnom policijom. Pokazalo se kako batine, uhićenja i zatvorske kazne ne pomažu u smanjenju nasilja pa su se čelnici kluba odlučili na pomalo radikalan potez. Oni su naime unajmili marketinšku agenciju Ogilvy da im pomogne pronaći način kako riješiti ovaj problem, a ovi su im ponudili nešto čega se do sada nitko nije sjetio: unajmiti majke najvećih huligana da budu osiguranje na stadionu!

majke 2

Angažirano je 30 majki koje su prošle klasičnu obuku kakvu prolazi svaki zaštitar, a prvi su test imale već početkom veljače u utakmici protiv žestokih rivala Nautica. Segurança Mae, što na portugalskom znači Majke-zaštitari, raspoređene su na tribinu s najžešćim domaćim navijačima, a kako bi se što bolje isticale, na sebi su imale itekako vidljive narančaste prsluke. Kao dodatak, tijekom cijele su se utakmice na semaforu izmjenjivale njihove fotografije, a iako je bilo mnogo skepse oko ovog projekta, on se na kraju pokazao punim pogotkom.

Segurança Mae – TV reportaža:

Za vrijeme i nakon tekme nije zabilježen niti jedan slučaj koji bi zahtijevao intervenciju policije jer, budimo iskreni… koliko god agresivan bio, nitko se ne želi tući i raditi sranja pred vlastitom majkom! Ovo je definitivno model koji bismo i mi mogli preuzeti.

TAGOVIBrazil huligani majka nasilje navijači nogomet utakmica zaštitari

Komentiraj