Report

Di si bio 1884.?!

Aside Banners

Brazilci tvrde kako su pronašli najstarijeg čovjeka na svijetu – tek mu je 131!

Piše , Objavljeno

Iako se kvaliteta života uvelike poboljšala u proteklih sto godina, teško je vjerovati kako je netko uistinu doživio toliko kao ovaj starac!

starac 1Zbog često manjkave dokumentacije i nevjerojatnih priča koje graniče s legendom, teško je dokazati tko je uistinu najstarije živuće ljudsko biće na planeti, a trenutni rekord drži Japanka Yasutaro Koide, koja se drži jako dobro sa svojih 112 godina na leđima. Brazilci sada tvrde kako su pronašli osobu koja uvelike nadmašuje tu brojku, a njegovo je ime Joao Coelho de Souza, starac koji je navodno rođen 10. ožujka 1884. godine te će za dva mjeseca napuniti 132! Pronašao ga je socijalni radnik Kennedy Afonso, koji je kao dokaz podastro i fotografiju njegovog rodnog lista.

starac 3

Naravno, javnost je odmah izrazila sumnju u ove tvrdnje, iako autoriteti tvrde kako su dokumenti originalni i nema nikakvih znakova krivotvorenja. Osim samih godina, dvojbene su i neke druge sitnice, poput činjenice da starac živi sa svojom ženom od 62. godine i unukom kojoj je 16. Njegova kćerka tako ima 30. godina, što znači kako je Joao imao 101 godinu kada se ona rodila.

starac 2

Ne znamo što Brazilci konzumiraju za potenciju i je li im libido prirodno tako visok i u poznim godinama, ali ne viđa se baš često da netko postane tata nakon što je prošao svoje prvo stoljeće života! Ljudi u tim godinama obično lome kukove već prilikom lakšeg saginjanja, a kamoli da uspijevaju začeti dijete. Ima li Joao uistinu toliko godina ili se radi o još jednoj prevari teško je reći, ali ekipa iz Guinnessove knjige rekorda je pozvana, pa ćemo vidjeti što će reći. Yasutaro, strepi!

TAGOVIBrazil godine Guinnessova knjiga rekorda najstariji čovjek na planetu starac

Komentiraj