Report

Nije nas iznenadilo

Aside Banners

Brojke ne lažu: Taylor Swift, Rihanna i Justin Bieber popularniji i gledaniji od većine TV serija

Piše , Objavljeno

Iako će neki reći kako ne možemo uspoređivati kruške i jabuke, Vevo i Nielsen tvrde kako su složili sustav kojim je ostvariv odnos između glazbenih spotova i TV serija!

bad bloodVolimo mi televiziju i pripadamo generaciji koja ju vjerojatno nikada neće napustiti, ali moramo prihvatiti promjene koje se već godinama odvijaju u medijskom svijetu, a tiču se prvenstveno prebacivanja gledateljstva na internet. Kako bi to dokazao, medijski servis Vevo se udružio s Nielsenom (tvrtkom koja prati gledanost TV programa) kako bi ustanovili kolika je uistinu gledanost video spotova najvećih glazbenih zvijezda današnjice u usporedbi s najgledanijim TV serijama.

Kao ogledni je primjer uzeta Taylor Swift, vjerojatno najveća pop zvijezda današnjice. Tijekom tjedna u kojem je premijerno prikazan spot za stvar Bad Blood, njezin je opus pogledalo ukupno 18 milijuna Amerikanaca, što je brojka koju je u TV formatu uspjela nadmašiti jedino serija NCIS: Los Angeles. Svojim je spotom Hotline Bling na gledanje ostatka njegovog kataloga slavni Drake uspio privući 6 milijuna gledatelja, što je bilo dovoljno za skidanje s trona nekoliko TV serija, a s istom se brojkom mogla pohvaliti i Rihanna u tjednu kada je izbačen njen Bitch Better Have My Money. Štoviše, u tom su tjednu njezini spotovi bili gledaniji od hit-showa Big Brother!

rihanna

Naravno, neki tvrde kako se i dalje radi o uspoređivanju neusporedivog, pogotovo ako uzmemo jednu epizodu neke TV serije i stavimo je nasuprot cijelog opusa nekog glazbenika. Iz Vevo-a pak tvrde kako mnogi njihovi korisnici nakon odgledanog jednog spota gledaju i druge spotove određene autorice ili autora, pa slijedi svojevrsna siva zona binge-watchanja takvih uradaka. Mora li se televizija bojati za svoju budućnost? Za sada ne, ali svakako treba biti svjesna da mlađarija radi ogromne pomake prema jednom mnogo širem i atraktivnijem mediju…

TAGOVIdrake gledanost internet NCIS rihanna taylor swift televizija tv vevo youtube

Komentiraj