Report

MMA puta 5!

Aside Banners

Brutalna masovna tučnjava nazvana ‘Team Fighting Championship’ je nova fora MMA boraca

Piše , Objavljeno

Staviti dva muškarca/žene u ring da se tuku po nekoliko minuta možda je bilo zabavno u vrijeme dok je Mirko još i pobjeđivao, ali MMA sportu treba doza svježe krvi!

fajt

Svaki dio svijeta ima neki svoj, prepoznatljivi stil borbe. Azijati vole gotovo gimnastičke poteze i lomljenje kostiju, Ameri su fanovi šaketanja, Izraelci gledaju kako što lakše eliminirati (čitaj: ubiti) protivnika, a Južnoamerikanci uživaju spajajući opasne udarce s egzotičnim plesom. Europljani su, s druge strane, najveći obožavatelji prljave, krvave makljaže, a ako ćemo se ravnati po huliganskim ispadima, što više sudionika, to bolje!

Upravo se iz te drevne tradicije izrodila i ideja o sasvim novoj varijanti MMA borbe, nazvanoj Team Fighting Championship. U suštini se radi o klasičnoj šori, samo što borbe nisu jedan na jedan, nego se u ringu nalaze dvije ekipe od po pet boraca, te ukupno čak pet sudaca. Kada meč počne (naravno, čim lijepe tete u oskudnim badićima obave toliko potrebnu najavu), svaki od boraca kreće na protivnika nasuprot sebe, a pobjednik je ekipa koja prva uspije ‘riješiti’ sve suparnike. Može se reći da je u pitanju zapravo o klasična kvartovska makljaža, ali unutar ringa i sa sucima koji reguliraju borbu.

Team Fighting Championship – borba:

Iako ih nema previše, pravila itekako postoje, a u suštini su jednaka kao i u klasičnom MMA fajtu: nema udaraca u grkljan i prepone, ugriza, pljuvanja i sličnih prljavih trikova. Službeni promotori kao najveću prednost ovakve timske borbe ističu znatno zanimljivije i efektnije mečeve, te malo veću razinu taktiziranja, a iako je Team Fighting Championship organizacija još uvijek relativno malena i sastavljena isključivo od boraca-amatera, sve više i više dobiva na popularnosti. Kako se navodi na službenoj stranici, prijaviti se može apsolutno svako, pa ako imate još devetoricu prijatelja (po pravilima svaka ekipa mora imati 10 boraca) koji vole dobru, kontroliranu šoru, slobodno se okušajte protiv najboljih Poljaka, Šveđana ili Grka. Krajnje je vrijeme da Hrvatska ponovno bude u vrhu jednog od najkrvavijih sportova na svijetu!

TAGOVIborba borilački sportovi fajt fight MMA sport

Komentiraj