Report

Bubbly fun!

Aside Banners

Bubble ball je najluđi i najzabavniji sport koji jednostavno morate probati

Piše , Objavljeno

Nastao prije svega tri godine, bubble ball je sport kojem popularnost raste iz dana u dan, a izgleda kao savršeni spoj zabave, atraktivnosti i dobre stare adrenalinske rekreacije!

bubble ballPostoje određeni trenuci u čovjekovom životu kada je dovoljno da samo pročita ili vidi nešto i da se istog trena zaljubi, a takvo je otprilike i naše mišljenje o bubble ballu, nogometu koji se igra u velikim gumenim mjehurima. Iako ga na žalost još uvijek nismo imali prilike probati, prvom prilikom oblačimo 14 kilograma težak gumeni mjehur i krećemo u vjerojatno najzanimljiviju i najzabavniju sportsku avanturu koja ne uključuje adrenalinom nabijeno igranje s vlastitim životom. U neka bi davna vremena Hrvatska dobrano kasnila s ovakvom vrstom zabave, ali hvala bogu da smo i mi lagano uhvatili korak s ostatkom svijeta pa tako i u Zagrebu postoji mogućnost da u živo pogledate ili se možda čak i okušate u ovoj ludoriji.

Prvi su put ovaj nogomet u mjehurima isfurali norveški komičari Henrik Elvestad i Johan Golden tamo negdje 2011. godine, a iako se u početku činilo kao samo još jedan smiješan skeč, ekipa je skužila koliko je to zapravo zabavno pa su polagano počeli nicati prvi klubovi, da bi se prije godinu dana osnovala i prva profesionalna registrirana američka Bubble Ball asocijacija (NABS), a niti mi u Europi ne zaostajemo. Sve je to još uvijek na klimavim nogama, ali diljem svijeta gotovo svakodnevno niču nove lige i timovi, a već su krenula i neka ozbiljnija natjecanja. Tko zna, možda tamo negdje 2052. ovu igru vidimo i na Olimpijskim igrama!

Bubble Ball Algund – promo:

Što se tiče same opreme, ona se uglavnom sastoji od mjehura/balona/lopte ili kako god želite zvati, koji košta od dvije do četiri tisuće kuna, a to je manje više sva investicija koja će vam trebati. Postoje nekoliko različitih varijanti igre, ali nekako je najčešća ona u kojoj pet do osam igrača roka po četvrtinama od šest ili sedam minuta, a cilj je, kao i u pravom nogometu, zabiti više golova od protivnika. Teren može biti bilo kakav, ali najpraktičnijim se pokazao dvoranski malonogometni parket, a posebna je draž što se uistinu vrlo teško ozlijediti. Pošto je sport još “vruć”, nema dovoljno podataka za neku konkretniju analizu, ali ako i dođe do ozljede, uglavnom se radi o nekakvim uganućima nogu (ruke su unutar samog mjehura pa su zaštićene) ili povredama uzrokovanim naramenicama mjehura, a i to je svedeno na minimum strogim pravilima koja zabranjuju zabijanje u igrače koji nemaju loptu i slične “zlobne” aktivnosti. A moramo li uopće spominjati koliko je ovo dobar kardio (ipak, nosite 14 kila na ramenim)? Eto, mi smo vam posadili kost pa se možda uskoro vidimo na bojnom polju… mjehur protiv mjehura!

TAGOVIbalon bubble ball lopta mjehur nogomet sport zabavno

Komentiraj